Ingrediencie
- 2 pstruhy,
- 200 g masla,
- 300 g zemiakov,
- 10 listov medvedieho cesnaku,
- 3 žĺtky,
- 1 citrón,
- 50 ml vína,
- 2 PL oleja,
- 1 uhorka,
- 2 PL majonézy,
- 150 g kyslej smotany,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- korenie,
- reďkovka na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený pstruh s 2 druhmi omáčok
Pstruhy nafiletujeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Opečieme z oboch strán na oleji, do ktorého sme pridali 1 PL masla. V hrnčeku rozpustíme 2 PL masla a oblanšírujeme na ňom medvedí cesnak. Zemiaky uvaríme a zmiešame s medvedím cesnakom.
Holandská omáčka: Žĺtky vyšľaháme nad parou, pridáme citrónovú šťavu, víno, 100 g rozpusteného masla, trošku oleja a nakoniec citrónovú kôru. Šľaháme nad parou do zhustnutia.
Uhorková omáčka: Nastrúhané uhorky zmiešame s kyslou smotanou, majonézou, cesnakom, soľou a korením. Pstruha podávame s omáčkami a zemiakmi s medvedím cesnakom a ozdobíme reďkovkou.
Šéfkuchár: Tibor Vitek | Recept z epizódy: 26. 05. 2013
Ingrediencie
- 2 pstruhy,
- 200 g masla,
- 300 g zemiakov,
- 10 listov medvedieho cesnaku,
- 3 žĺtky,
- 1 citrón,
- 50 ml vína,
- 2 PL oleja,
- 1 uhorka,
- 2 PL majonézy,
- 150 g kyslej smotany,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- korenie,
- reďkovka na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame