Ingrediencie
- na kapra:
- čerstvý kapor
- 125 g masla
- 2 červené papriky
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 100 ml bieleho vína
- mletá červená paprika
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 150 g kyslej smotany
- citrónová šťava
- 2 strúčiky cesnaku
- bylinky podľa chuti (tymian, bazalka, mäta...)
- soľ
- korenie
- chilli
- na halušky:
- 35-40 g krupice
- 150 g tvarohu
- 30 g parmezánu
- 2 vajcia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Paprikáš z kapra s tvarohovými haluškami
Kapra si vykostíme (hlavu a ostatné zvyšky môžeme neskôr použiť na polievku. Vzniknuté filety nakrájame na prúžky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cibuľku, cesnak a potom papriku opečieme na masle. Pridáme červenú práškovú papriku, pretlak a tymian. Zmes zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme víno, soľ, korenie a čili. Môžeme zahustiť maslovou zápražkou. Všetko zmixujeme a následne precedíme.
Zapekaciu misu vytrieme maslom, na spodok poukladáme bylinky, na ktoré poukladáme kapra a zalejeme precedenou zmesou. Vrch dozdobíme trochou smotany. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Po dopečení posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a pridáme ešte zvyšok smotany.
Krupicu, tvaroh, vajíčka a parmezán zmiešame, následne okoreníme a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého lyžičkou tvarujeme halušky. Tie dáme variť do nie príliš silno vriacej vody (cca 80-90 stupňov) na asi 10 minút. Na záver ich zohrejeme na masle a môžeme podávať.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 05. 2016
Ingrediencie
- na kapra:
- čerstvý kapor
- 125 g masla
- 2 červené papriky
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 100 ml bieleho vína
- mletá červená paprika
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 150 g kyslej smotany
- citrónová šťava
- 2 strúčiky cesnaku
- bylinky podľa chuti (tymian, bazalka, mäta...)
- soľ
- korenie
- chilli
- na halušky:
- 35-40 g krupice
- 150 g tvarohu
- 30 g parmezánu
- 2 vajcia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame