Paprikáš z kapra s tvarohovými haluškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Paprikáš z kapra s tvarohovými haluškami

Maspoma

Kapra si vykostíme (hlavu a ostatné zvyšky môžeme neskôr použiť na polievku. Vzniknuté filety nakrájame na prúžky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Cibuľku, cesnak a potom papriku opečieme na masle. Pridáme červenú práškovú papriku, pretlak a tymian. Zmes zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme víno, soľ, korenie a čili. Môžeme zahustiť maslovou zápražkou. Všetko zmixujeme a následne precedíme.

Zapekaciu misu vytrieme maslom, na spodok poukladáme bylinky, na ktoré poukladáme kapra a zalejeme precedenou zmesou. Vrch dozdobíme trochou smotany. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Po dopečení posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a pridáme ešte zvyšok smotany.

Krupicu, tvaroh, vajíčka a parmezán zmiešame, následne okoreníme a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého lyžičkou tvarujeme halušky. Tie dáme variť do nie príliš silno vriacej vody (cca 80-90 stupňov) na asi 10 minút. Na záver ich zohrejeme na masle a môžeme podávať.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu