Ingrediencie
- 1 filet z morského vlka
- na rybací vývar:
- 300 ml vody
- kosti z morského vlka
- 1 mrkva
- 1 pór
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL ryžového vína
- bobkový list
- nové korenie
- citrónová tráva
- maslo
- olej
- na omáčku:
- 100 ml redukcie z kuracieho vývaru
- 25 g masla
- 10 ml mirin (sladké ryžové víno)
- 7 ml saké
- 2 g sépiového farbiva alebo morskej soli
- na nakladanú červenú cibuľku:
- 1 červená cibuľka
- 50 ml ryžový ocot
- 25 g kryštálového cukru
- 100 ml voda
- 1 bobkový list
- 3 nové korenia
- 1 ČL koriandrových semienok
- 1 ČL horčicových semienok
- 2 g prachu zo sušenej repy
- na pečenú cibuľu a chips:
- 1 žltá a 1 biela cibuľa
- olivový olej
- soľ
- koriandrový prach
- na koriandrový olej:
- 100 ml rastlinného oleja
- 50 g koriandra
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Morský vlk pošírovaný v dashi vývare a variácie cibuliek
Kosť z morského vlka orestujeme na oleji a masle. Zalejeme vodou, ryžovým vínom, pridáme ošúpanú nakrájanú zeleninu a koreniny. Varíme približne 40 minút. Odstavíme a precedíme.
Filet morského vlka nakrájame na požadovanú veľkosť a dáme pošírovat do rybacieho alebo zeleninového vývaru na približne 4-5 minút, kým ryba nie je „uvarená“. Do vývaru môžeme pridať citrónovú trávu.
Na omáčku dáme do hrnca kuraciu redukciu, dochutíme sépiovým farbivom alebo soľou, saké, mirin a zjemníme maslom. Redukujeme 6-8 hodín.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu pozdĺžne a rozoberieme na jednotlivé lupienky. Do hrnca dáme vodu, ocot, cukor a koreniny, privedieme do varu, odstavíme, pridáme repový prach a cibuľkové lupienky zalejeme. Necháme lúhovať, kým nevychladnú.
Bielu cibuľu ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a na suchej rozpálenej panvici opečieme do čierna. Následne cibuľku polejeme olivovým olejom, posolíme a dáme na 10-15 minút piecť na plech prikrytý alobalom do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
Žltú cibuľu ošúpeme, nakrájame na veľké kusy a dáme variť do osolenej vody na približne 15 minút, kým cibuľa nezmäkne. Po uvarení cibuľu rozmixujeme na hladké pyré, ktoré natrieme na papier na pečenie a dáme vysušiť do rúry, prípadne sušičky na približne 70-80 stupňov. Po vysušení môžeme vypražiť v olivovom oleji a posypať koriandrovým prachom.
Na koriandrový olej – bylinky s olejom dáme do mixéra, dôkladne rozmixujeme, necháme lúhovať niekoľko hodín, potom prepasírujeme cez gázu alebo husté sito.
Šéfkuchár: Michal Konrád | Recept z epizódy: 11. 11. 2018
Ingrediencie
- 1 filet z morského vlka
- na rybací vývar:
- 300 ml vody
- kosti z morského vlka
- 1 mrkva
- 1 pór
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL ryžového vína
- bobkový list
- nové korenie
- citrónová tráva
- maslo
- olej
- na omáčku:
- 100 ml redukcie z kuracieho vývaru
- 25 g masla
- 10 ml mirin (sladké ryžové víno)
- 7 ml saké
- 2 g sépiového farbiva alebo morskej soli
- na nakladanú červenú cibuľku:
- 1 červená cibuľka
- 50 ml ryžový ocot
- 25 g kryštálového cukru
- 100 ml voda
- 1 bobkový list
- 3 nové korenia
- 1 ČL koriandrových semienok
- 1 ČL horčicových semienok
- 2 g prachu zo sušenej repy
- na pečenú cibuľu a chips:
- 1 žltá a 1 biela cibuľa
- olivový olej
- soľ
- koriandrový prach
- na koriandrový olej:
- 100 ml rastlinného oleja
- 50 g koriandra
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame