Ingrediencie
- 4 steaky z tuniaka
- biely a čierny sezam
- na marinádu:
- 200 ml ananásovej šťavy
- 100 ml sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- 1 PL sezamového oleja
- šťava z jedného citróna
- 2 PL hnedého cukru
- nastrúhaný čerstvý zázvor
- 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- čerstvý koriander
- +
- 1 PL zemiakového škrobu
- na tatarák:
- 1 avokádo
- 1 mango
- 1 PL balzamikového octu
- 100 ml pomarančovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marinovaný tuniak na tataráku z avokáda a manga
Suroviny na marinádu zmiešame a aspoň 24 hodín steaky marinujeme. Následne ich opekáme na grile 1-2 minúty z oboch strán tak, aby mäso v strede zostalo ružové. Hotové obalíme v zmesi bieleho a čierneho sezamu. Zvyšok marinády zohrejeme, zahustíme zemiakovým škrobom a zmixujeme na hladkú omáčku.
Avokádo aj mango nadrobno nakrájame. Mango ochutíme pomarančovou šťavou, avokádo balzamikovým octom, soľou a korením. Avokádo jemne zmixujeme.
Grilované plátky tuniaka podávame na tataráku z manga a avokád, preliate omáčkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 09. 2019
Ingrediencie
- 4 steaky z tuniaka
- biely a čierny sezam
- na marinádu:
- 200 ml ananásovej šťavy
- 100 ml sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- 1 PL sezamového oleja
- šťava z jedného citróna
- 2 PL hnedého cukru
- nastrúhaný čerstvý zázvor
- 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- čerstvý koriander
- +
- 1 PL zemiakového škrobu
- na tatarák:
- 1 avokádo
- 1 mango
- 1 PL balzamikového octu
- 100 ml pomarančovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame