Marinovaný pstruh s maslovým zemiakovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Marinovaný pstruh s maslovým zemiakovým krémom

Maspoma

V miske zmiešame kukuričnú obaľovaciu zmes s mäkkým maslom, citrónovou kôrou, duchutíme soľou, čiernym korením a nasekaným kôprom. V druhej miske podobne zmiešame hrachovú obaľovaciu zmes s maslom, nastrúhanou citrónovou kôrou, korením, soľou a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Pstruha opečieme na masle kožou dole a na vrch dáme obaľovaciu zmes, na každý filet inú. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 stupňov Celzia a pečieme 18-20 minút.

Šalotku opražíme na masle, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou a podusíme. Hotové zemiaky rozmixujeme na jemný krém, dochutíme  maslom, octom, cukrom a troškou soli. Všetko spolu dobre premiešame.

Pór nakrájaný na tenké slížiky opečieme na masle, osolíme, podlejeme vínom a zredukujeme (proces zopakujeme). Na záver dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou, maslom a premiešame.

Na tanier servírujeme zmes póru, preliatu zemiakovým krémom a na vrch uložíme filet zo pstruha.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 29. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu