Ingrediencie
- kukuričná obaľovacia zmes s cibuľkou a cesnakom
- hrachová obaľovacia zmes s cesnakom a kurkumou
- 250 g masla
- 2 filety pstruha lososovitého
- 1 šalotka
- 6-7 zemiakov
- 1 PL octu
- 2 PL kryštálového cukru
- 1/2 póru
- asi 200 ml bieleho vína
- citrón
- petržlenová vňať
- kôpor
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marinovaný pstruh s maslovým zemiakovým krémom
V miske zmiešame kukuričnú obaľovaciu zmes s mäkkým maslom, citrónovou kôrou, duchutíme soľou, čiernym korením a nasekaným kôprom. V druhej miske podobne zmiešame hrachovú obaľovaciu zmes s maslom, nastrúhanou citrónovou kôrou, korením, soľou a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Pstruha opečieme na masle kožou dole a na vrch dáme obaľovaciu zmes, na každý filet inú. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 stupňov Celzia a pečieme 18-20 minút.
Šalotku opražíme na masle, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou a podusíme. Hotové zemiaky rozmixujeme na jemný krém, dochutíme maslom, octom, cukrom a troškou soli. Všetko spolu dobre premiešame.
Pór nakrájaný na tenké slížiky opečieme na masle, osolíme, podlejeme vínom a zredukujeme (proces zopakujeme). Na záver dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou, maslom a premiešame.
Na tanier servírujeme zmes póru, preliatu zemiakovým krémom a na vrch uložíme filet zo pstruha.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 29. 05. 2022
Ingrediencie
- kukuričná obaľovacia zmes s cibuľkou a cesnakom
- hrachová obaľovacia zmes s cesnakom a kurkumou
- 250 g masla
- 2 filety pstruha lososovitého
- 1 šalotka
- 6-7 zemiakov
- 1 PL octu
- 2 PL kryštálového cukru
- 1/2 póru
- asi 200 ml bieleho vína
- citrón
- petržlenová vňať
- kôpor
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame