Ingrediencie
- 4-6 kalamárov,
- 10 plátkov údenej slaniny,
- 3 póry,
- 3 veľké mrkvy,
- stonkový zeler,
- 1 cibuľa,
- 1 citrón,
- 750 ml olivového oleja,
- 20 bobkových listov,
- fenikel,
- artičoky,
- soľ,
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malorské kalamáre na grile
Do rozohriatej nádoby dáme olivový olej, poukladáme doň deň vopred nasolené a nakorenené plátky údenej slaniny, zľahka osmažíme a pridáme bobkový list. Po chvíli vložíme umyté a očistené kalamáre a necháme ich v uzavretej nádobe dusiť 20-30 minút. Zatiaľ si nahrubo nakrájame zeleninu. Potom kalamáre osolíme, okoreníme, pridáme zeleninu, ešte asi 12 bobkových listov, polejeme šťavou z citróna a prikryté dusíme ďalších 20 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 05. 2013
Ingrediencie
- 4-6 kalamárov,
- 10 plátkov údenej slaniny,
- 3 póry,
- 3 veľké mrkvy,
- stonkový zeler,
- 1 cibuľa,
- 1 citrón,
- 750 ml olivového oleja,
- 20 bobkových listov,
- fenikel,
- artičoky,
- soľ,
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame