Ingrediencie
- 500 g čerstvého lososa,
- 1 /2kg soli,
- 1/2 kg kryštálového cukru,
- 50 g dijonskej horčice,
- 1 viazanička kôpru,
- 1 viazanička petrž. vňate,
- tymian,
- 1 citrón,
- na šarlotu:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 500 g bielej špargle,
- 500 g zelenej špargle,
- 2 PL masla,
- 5 ks želatíny v plátkoch Dr. Oetker,
- citrón,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Lososové carpaccio so špargľovou šarlotou
Filet z lososa dáme do pekáča, potrieme ho horčicou, uložíme naň čerstvé bylinky, dobre pritlačíme a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Zmiešame cukor so soľou, touto zmesou posypeme lososa, prikryjeme fóliou a dáme do chladu na 24 hodín. Potom vyberieme a oklepeme od soli. Do plytšieho pekáča dáme piliny, na ne alobal, v ktorom sme urobili dierky a naň kovovú mriežku . Na mriežku položíme lososa, poukladáme čerstvé bylinky , prikryjeme, dáme na sporák a údime v studenom dyme cca 15 min.
Zelenú špargľu uvaríme v horúcej vode a hneď schladíme v ľadovej vode aby nestratila farbu. Bielu špargľu uvaríme do mäkka. Asi 10 ks formičiek vytrieme maslom a poukladáme do nich prekrojenú zelenú špargľu. Bielu špargľu zmixujeme spolu s ½ šľahačky, podľa potreby pridáme teplú vodu z uvarenej špargle .Zmes by mala mať cca 40 stupňov. Plátky želatíny rozpustíme v studenej vode a primiešame k špargľovej zmesi. Spolu miešame na miske s ľadom pokiaľ zmes nemá konzistenciu pudingu. Nakoniec primiešame vyšľahanú druhú polovicu šľahačky. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zmes nalejeme do formičiek a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme z formičiek a podávame s plátkami údeného lososa.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 05. 2012
Ingrediencie
- 500 g čerstvého lososa,
- 1 /2kg soli,
- 1/2 kg kryštálového cukru,
- 50 g dijonskej horčice,
- 1 viazanička kôpru,
- 1 viazanička petrž. vňate,
- tymian,
- 1 citrón,
- na šarlotu:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 500 g bielej špargle,
- 500 g zelenej špargle,
- 2 PL masla,
- 5 ks želatíny v plátkoch Dr. Oetker,
- citrón,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame