Losos v mrkvovom tričku - Tajomstvo mojej kuchyne

Losos v mrkvovom tričku

Maspoma

Lososa usušíme v utierke, posolíme, nakrájame na kusy a potrieme pripraveným pestom z petržlenu, cesnaku, soli, olivového oleja a čierneho korenia. Následne lososa obalíme v hladkej múke. Restujeme na rozpálenej panvici s extra panenským olejom niekoľko minút a uložíme do rozohriatej rúry, kým pripravíme mrkvové špagety.

Špagety uvaríme al dente v osolenej vode. Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom dáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, posypeme kryštálovým cukrom, posolíme a pokoreníme. Stále prudko restujeme a rýchlo prikladáme pesto, olivy, kapary, chilli, posekaný petržlen a cesnak.

Po 4 až 6 minútach priložíme hotové al dente špagety do rozohriatej panvice s mrkvou, premiešame a posypeme nastrúhaným parmezánom. Ak treba, doplníme troškou horúcej vody zo špagiet a okamžite po premiešaní servírujeme na tanier s lososom a obložením.

Maspoma

Šéfkuchár: Dana Prokopová | Recept z epizódy: 27. 06. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu