Ingrediencie
- 600-700 g lososa,
- olivový olej,
- petržlenovú vňať,
- 1 čerstvý zelený cesnak,
- čierne korenie,
- soľ,
- 100 g hladkej múky na obalenie,
- špagety,
- olivový olej,
- 300 g mrkvy,
- pesto Genovese,
- 7-10 ks kapary,
- 150 g čiernych olív,
- 1 ks chilli alebo talianske korenie alio olio,
- čierne korenie,
- soľ,
- ½ ČL kryštálového cukru,
- 100 g čerstvého parmezánu,
- petržlen
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Losos v mrkvovom tričku
Lososa usušíme v utierke, posolíme, nakrájame na kusy a potrieme pripraveným pestom z petržlenu, cesnaku, soli, olivového oleja a čierneho korenia. Následne lososa obalíme v hladkej múke. Restujeme na rozpálenej panvici s extra panenským olejom niekoľko minút a uložíme do rozohriatej rúry, kým pripravíme mrkvové špagety.
Špagety uvaríme al dente v osolenej vode. Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom dáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, posypeme kryštálovým cukrom, posolíme a pokoreníme. Stále prudko restujeme a rýchlo prikladáme pesto, olivy, kapary, chilli, posekaný petržlen a cesnak.
Po 4 až 6 minútach priložíme hotové al dente špagety do rozohriatej panvice s mrkvou, premiešame a posypeme nastrúhaným parmezánom. Ak treba, doplníme troškou horúcej vody zo špagiet a okamžite po premiešaní servírujeme na tanier s lososom a obložením.
Šéfkuchár: Dana Prokopová | Recept z epizódy: 27. 06. 2010
Ingrediencie
- 600-700 g lososa,
- olivový olej,
- petržlenovú vňať,
- 1 čerstvý zelený cesnak,
- čierne korenie,
- soľ,
- 100 g hladkej múky na obalenie,
- špagety,
- olivový olej,
- 300 g mrkvy,
- pesto Genovese,
- 7-10 ks kapary,
- 150 g čiernych olív,
- 1 ks chilli alebo talianske korenie alio olio,
- čierne korenie,
- soľ,
- ½ ČL kryštálového cukru,
- 100 g čerstvého parmezánu,
- petržlen
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame