Ingrediencie
- 600 g lososa,
- 50 g vlašských orechov,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 1 cibuľa,
- 500 g malých zemiakov,
- 1 citrón,
- 150 g masla,
- 100 ml koňaku,
- morská soľ,
- čierne mleté korenie,
- rozmarín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Losos s orechovo-smotanovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke. Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na masle. Uvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky, pridáme k cibuli, preložíme do zapekacej misy a spolu s vetvičkami rozmarínu krátko zapečieme v rúre. Orechy osmažíme na masle, zalejeme sladkou smotanou a zredukujeme. Nakoniec dochutíme koňakom. Lososa okoreníme, osolíme a opečieme na masle. Podávame lososa preliateho orechovou omáčkou s rozmarínovými zemiakmi.
Šéfkuchár: Radoslava Cibuľová | Recept z epizódy: 18. 03. 2012
Ingrediencie
- 600 g lososa,
- 50 g vlašských orechov,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 1 cibuľa,
- 500 g malých zemiakov,
- 1 citrón,
- 150 g masla,
- 100 ml koňaku,
- morská soľ,
- čierne mleté korenie,
- rozmarín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame