Ingrediencie
- na filet z lososa:
- 250 g filetu z lososa
- trocha masla
- soľ
- na cuketové “špagety”:
- 1 veľká hrubá cuketa
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- trochu masla
- na omáčku:
- 100 g anglickej slaniny
- 2 veľké paradajky
- 2 jarné cibuľky
- 200 ml kuracieho vývaru
- 3-4 PL tradičnej bánoveckej nátierky
- 50 g sušených paradajok
- soľ a čierne korenie
- na bylinkový olej:
- 100 g kôpru
- 50 g petržlenovej vňate
- čerstvá bazalka, mäta, medovka,…
- 200 ml olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Losos s cuketovými špagetami a bánoveckou omáčkou
Na rozpálenú panvicu bez oleja dáme anglickú slaninu nakrájanú na malé kocky a posmažíme. Zvyšný výpek zlejeme. Pridáme na kolieska nasekanú jarnú cibuľku, ošúpané a na malé kocky nakrájané paradajky, ochutíme soľou, čiernym korením a necháme restovať, kým paradajky niesú na polovicu rozvarené. Prilejeme trocha vývaru, pridáme bánoveckú nátierku a nakoniec nasekané sušené paradajky. Necháme prevrieť, kým sa omáčka nespojí. Na bylinkový olej petržlenovú vňať, kôpor, ostatné bylinky nasekáme , rozmixujeme s olivovým olejom a prepasírujeme. Cuketu ošúpeme, nakrájame na jemné špagety, opečieme na olivovom oleji a dochutíme trochou masla, soľou a čiernym korením. Filet z lososa stiahneme z kože, narežeme na väčšie kusy a opečieme na výpeku zo slaninky. Na záver dochutíme soľou a trochou masla. Lososa podávame so špagetami a omáčkou, preliate bylinkovým olejom.
Šéfkuchár: Michal Konrád | Recept z epizódy: 12. 09. 2021
Ingrediencie
- na filet z lososa:
- 250 g filetu z lososa
- trocha masla
- soľ
- na cuketové “špagety”:
- 1 veľká hrubá cuketa
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- trochu masla
- na omáčku:
- 100 g anglickej slaniny
- 2 veľké paradajky
- 2 jarné cibuľky
- 200 ml kuracieho vývaru
- 3-4 PL tradičnej bánoveckej nátierky
- 50 g sušených paradajok
- soľ a čierne korenie
- na bylinkový olej:
- 100 g kôpru
- 50 g petržlenovej vňate
- čerstvá bazalka, mäta, medovka,…
- 200 ml olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame