Losos na mede s cesnakom a badiánom - Tajomstvo mojej kuchyne

Losos na mede s cesnakom a badiánom

Maspoma

Lososa nakrájame, osolíme, dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 12 min

pri 90 stupňoch. Speníme maslo, pridáme nasekaný cesnak a podlejeme vývarom a octom, potom pridáme med, kajenské korenie, badian, šťavu z pomaranča a limetky a zredukujeme na konzistenciu sirupu. Do zredukovanej omáčky pridáme maslo a kolieska citrónu, čerstvý tymian a naukladáme tam aj upečeného lososa a zaglazujeme. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou a kôrou z limetky.

Maslo rozpustíme, pridáme špenát a miešame cesnakom napichnutým na vidličke. Pridáme 2 PL crème fraîche, dochutíme soľou, korením a podávame ako prílohu k rybe.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 12. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu