Ingrediencie
- 500 g lososa
- 2 PL medu
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml zeleninového vývaru
- štipka kajenského korenia
- 1 PL vínneho octu
- 1 badián
- 1 citrón
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- čerstvý tymian
- petržlenová vňať
- na prílohu:
- 250 g špenátu
- 2 PL creme fraiche
- 50 g masla
- 1 strúčik cesnaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Losos na mede s cesnakom a badiánom
Lososa nakrájame, osolíme, dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 12 min
pri 90 stupňoch. Speníme maslo, pridáme nasekaný cesnak a podlejeme vývarom a octom, potom pridáme med, kajenské korenie, badian, šťavu z pomaranča a limetky a zredukujeme na konzistenciu sirupu. Do zredukovanej omáčky pridáme maslo a kolieska citrónu, čerstvý tymian a naukladáme tam aj upečeného lososa a zaglazujeme. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou a kôrou z limetky.
Maslo rozpustíme, pridáme špenát a miešame cesnakom napichnutým na vidličke. Pridáme 2 PL crème fraîche, dochutíme soľou, korením a podávame ako prílohu k rybe.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 12. 2022
Ingrediencie
- 500 g lososa
- 2 PL medu
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml zeleninového vývaru
- štipka kajenského korenia
- 1 PL vínneho octu
- 1 badián
- 1 citrón
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- čerstvý tymian
- petržlenová vňať
- na prílohu:
- 250 g špenátu
- 2 PL creme fraiche
- 50 g masla
- 1 strúčik cesnaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame