Ingrediencie
- pstruh lososovitý
- soľ
- korenie čierne
- citrón
- kôpor
- 10 ks kreviet
- morské riasy sušené
- na pyré :
- 200 g hrášku
- 100 ml sladkej smotany
- soľ
- na fáš:
- 200 g rybacieho mäsa
- 100 ml sladkej smotany
- soľ
- korenie čierne
- 1 vajce
- na špargľovú omáčku:
- 200 g špargle
- 200 ml sladkej smotany
- 50 g masla
- soľ , korenie
- špargľa a sladký zemiak
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Liptovská roláda z lososovitého pstruha na hráškovom pyré so špargľou a sladkým zemiakom
Postup: Pstruha si vyfiletujeme a zbavíme kostí, jeden filet položíme na fóliu kožou dolu, osolíme okoreníme, posypeme kôprom, potrieme rybacou fášou, na to položíme plát morskej riasy, znova potrieme fášou , do stredu vložíme krevety, ktoré sme opiekli na masle, znova dáme fáš a prikryjeme druhým filetom zo pstruha.
Zrolujeme do rolky pomocou fólie, vákuovo uzavrieme a ponoríme do sous-vide na 68 stupňov a varíme asi 40 min.
Hrášok mrazený alebo čerstvý povaríme v slanej vode, precedíme rozmixujeme s trochou smotany a prepasírujeme, aby neboli hrudky.
Faš rybacia: Lyžicou oberieme mäso z kostí, pomelieme, vychladíme, rozmixujeme so smotanou , vajíčkom a dochutíme.
Uvarenú špargľu zmixujeme so sladkou smotanou, pridáme maslo a dochutíme.
Podávame so sladkými zemiakmi , sezónnou zeleninou – špargľou , hráškovým pyré a omáčkou so špargle.
Šéfkuchár: Martin Synak | Recept z epizódy: 30. 04. 2017
Ingrediencie
- pstruh lososovitý
- soľ
- korenie čierne
- citrón
- kôpor
- 10 ks kreviet
- morské riasy sušené
- na pyré :
- 200 g hrášku
- 100 ml sladkej smotany
- soľ
- na fáš:
- 200 g rybacieho mäsa
- 100 ml sladkej smotany
- soľ
- korenie čierne
- 1 vajce
- na špargľovú omáčku:
- 200 g špargle
- 200 ml sladkej smotany
- 50 g masla
- soľ , korenie
- špargľa a sladký zemiak
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame