Liptovská roláda z lososovitého pstruha na hráškovom pyré so špargľou a sladkým zemiakom - Tajomstvo mojej kuchyne

Liptovská roláda z lososovitého pstruha na hráškovom pyré so špargľou a sladkým zemiakom

Maspoma

Postup: Pstruha si vyfiletujeme a zbavíme kostí, jeden filet položíme na fóliu kožou dolu, osolíme okoreníme, posypeme kôprom, potrieme rybacou fášou, na to položíme plát morskej riasy, znova potrieme fášou , do stredu vložíme krevety, ktoré sme opiekli na masle, znova dáme fáš a prikryjeme druhým filetom zo pstruha.
Zrolujeme do rolky pomocou fólie, vákuovo uzavrieme a ponoríme do sous-vide na 68 stupňov a varíme asi 40 min.
Hrášok mrazený alebo čerstvý povaríme v slanej vode, precedíme rozmixujeme s trochou smotany a prepasírujeme, aby neboli hrudky.
Faš rybacia: Lyžicou oberieme mäso z kostí, pomelieme, vychladíme, rozmixujeme so smotanou , vajíčkom a dochutíme.
Uvarenú špargľu zmixujeme so sladkou smotanou, pridáme maslo a dochutíme.
Podávame so sladkými zemiakmi , sezónnou zeleninou – špargľou , hráškovým pyré a omáčkou so špargle.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Synak | Recept z epizódy: 30. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu