Ingrediencie
- 250 g ryže SOS
- 1 tekvica hokkaido
- 900 g tresky
- 4 veľké krevety
- 2 červené papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čerstvé paradajky
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- 50 g lúpaných mandlí
- 2 krajce chleba
- 1 ½ l vývaru
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletá údená červená paprika
- šafran
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krémová ryža s tekvicou hokkaido, krevetami a treskou
Do väčšieho hrnca nalejeme olivový olej, na ktorom opražíme nakrájané hokkaido, papriku a dochutíme soľou. Do mažiarika dáme mandle, cesnak, striedku z chleba, nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhané paradajky, mletú údenú červenú papriku, čierne korenie, šafran a soľ. Všetko spolu rozdrvíme a pridáme do hrnca k opraženému hokkaidu. Zahustíme kúskom striedky z chleba, pridáme vývar a dochutíme šafranom a soľou. Necháme zovrieť, pridáme ryžu a varíme ešte 5 minút. Potom teplotu znížime, varíme ďalších 5 minút, znova znížime teplotu a varíme ešte 5 minút. Nakoniec pridáme tresku a trocha neskôr krevety a už len prikryté necháme postáť mimo sporáka na posledných 5 minút.
Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 13. 10. 2019
Ingrediencie
- 250 g ryže SOS
- 1 tekvica hokkaido
- 900 g tresky
- 4 veľké krevety
- 2 červené papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čerstvé paradajky
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- 50 g lúpaných mandlí
- 2 krajce chleba
- 1 ½ l vývaru
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletá údená červená paprika
- šafran
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame