Ingrediencie
- 300 g tresky,
- 1 pór,
- 1 mrkva,
- 1 petržlen,
- 1/2 kalerábu,
- 1 /4 zeleru,
- 100 g bambusových výhonkov,
- 100 g mungo klíčkov,
- huby shitake,
- vňať koriandru,
- citrónová tráva,
- 1 citrón,
- 4 PL oleja,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- 2 PL sladkokyslej omáčky
- na omáčku z medvedieho cesnaku:
- 30 g medvedieho cesnaku,
- 200 ml sladkej smotany,
- soľ
- na ravioli:
- 250 g hladkej múky,
- 1 žĺtok,
- 90 ml teplej vody,
- 25 g masti,
- soľ,
- 200 ml oleja,
- 2 cibule,
- 2 PL creme fraiche
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jarný wok
Do woku dáme olej a opečieme na ňom osolenú rybu pokvapkanú citrónovou šťavou. Pridáme koriander a citrónovú trávu. Rybu vyberieme a do woku dáme nakrájanú koreňovú zeleninu, hríby, klíčky a bambusové výhonky. Krátko orestujeme a dochutíme sladkokyslou omáčkou a korením štyroch farieb. Na ravioli zmiešame hladkú múku, žĺtok, teplú vodu, masť a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť. Cibuľu nakrájame najemno a podusíme v oleji. Opraženú cibuľu scedíme, pridáme do nej creme fraiche a zmiešame. Cesto rozvaľkáme, vytvarujeme z neho ravioli, naplníme ich cibuľovou plnkou a varíme v osolenej vode 2-3 minúty. Medvedí cesnak nakrájame, zalejeme sladkou smotanou, osolíme a redukujeme. Hotovú omáčku zmixujeme.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 19. 04. 2015
Ingrediencie
- 300 g tresky,
- 1 pór,
- 1 mrkva,
- 1 petržlen,
- 1/2 kalerábu,
- 1 /4 zeleru,
- 100 g bambusových výhonkov,
- 100 g mungo klíčkov,
- huby shitake,
- vňať koriandru,
- citrónová tráva,
- 1 citrón,
- 4 PL oleja,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- 2 PL sladkokyslej omáčky
- na omáčku z medvedieho cesnaku:
- 30 g medvedieho cesnaku,
- 200 ml sladkej smotany,
- soľ
- na ravioli:
- 250 g hladkej múky,
- 1 žĺtok,
- 90 ml teplej vody,
- 25 g masti,
- soľ,
- 200 ml oleja,
- 2 cibule,
- 2 PL creme fraiche
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame