Grilovaná langusta s dvomi omáčkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Grilovaná langusta s dvomi omáčkami

Maspoma

Langustu, ktorú sme predtým obarili v horúcej vode, rozpolíme a vyberieme vnútornosti. Polovičky langusty položíme neosolené na rozpálený gril a polejeme olivovým olejom. Grilujeme cca 25 minút, kým mäso nie je biele. Upečenú langustu vezmeme z grilu, ale neobraciame, aby z nej nevytiekla šťava. Z panciera vyberieme mäso. Medzitým si pripravíme k languste dve omáčky.

Avokádová omáčka: Zrelé avokádo rozkrojíme, očistíme a vyberieme kôstku. Nakrájané na drobné kúsky ho pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo. V menšej miske zmiešame kyslú smotanu s jemným tvarohom a primiešame k avokádu. Osolíme, okoreníme, prilejeme ďatlový balzamikový ocot a dôkladne premiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a podľa potreby ešte dochutíme.

Kokteilová omáčka: Kyslú smotanu zmiešame s jemným tvarohom, pridáme majonézu, citrónovú šťavu a kečup. Premiešame, pridáme nadrobno nakrájaný čerstvý majorán, osolíme, okoreníme a ešte raz dôkladne premiešame.
Mäso z grilovanej langusty servírujeme s obidvomi omáčkami a čerstvou bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu