Ingrediencie
- na tresku:
- 500 g tresky
- 100 ml oleja olivového
- citrónová kôra
- morská soľ
- badián
- korenie
- 1 citrón
- na prílohu:
- 600 g batatov
- tymián
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- korenie
- na šolet:
- 300 g fazule mix farieb
- 100 g cíceru
- 1 šalotka
- ½ póru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 50 ml bieleho vína
- citrónová tráva
- citrónová kôra
- soľ
- korenie
- olivový olej
- na hráškovú penu:
- 50 g mrazeného hrášku
- 100 ml smotany
- 100 ml bieleho vína
- korenie
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Filet z tresky na citrónovom šolete, s bylinkovým batatom a hráškovou penou
Postup: Fazuľu a cícer namočíme cez noc do vody, scedíme a uvaríme, až na záver osolíme. Šalotku, pór a cesnak speníme na olivovom oleji, do ktorého sme pridali citrónovú trávu. Pridáme predvarenú strukovinu, maslo, citrónovú kôru, podlejeme vínom, šťavu dochutíme soľou a korením.
Steak z tresky namarinujeme s olivovým olejom, badiánom, morskou soľou, korením a n predhriatej panvici opekáme z oboch strán, na záver vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 6 minút, nezabudneme navrch položiť citrónovú trávu. Pri podávaní filet pokvapkáme citrónovou šťavou.
Batat predvaríme v osolenej vode. Následne opečieme na olivovom oleji s pridaním tymianu, dochutíme soľou a korením
Hrášok rozmixujeme v horúcej vode s vínom, soľou, korením a smotanou na penu.
Šéfkuchár: Peter Baboľ | Recept z epizódy: 12. 03. 2017
Ingrediencie
- na tresku:
- 500 g tresky
- 100 ml oleja olivového
- citrónová kôra
- morská soľ
- badián
- korenie
- 1 citrón
- na prílohu:
- 600 g batatov
- tymián
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- korenie
- na šolet:
- 300 g fazule mix farieb
- 100 g cíceru
- 1 šalotka
- ½ póru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 50 ml bieleho vína
- citrónová tráva
- citrónová kôra
- soľ
- korenie
- olivový olej
- na hráškovú penu:
- 50 g mrazeného hrášku
- 100 ml smotany
- 100 ml bieleho vína
- korenie
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame