Ingrediencie
- 400g čerstvého filetu z morského ďasa,
- 45 g masla,
- 45 g múky,
- 500 ml studeného mlieka,
- 5 vajec,
- 200g syru Chedar,
- 200g syru Gruyere,
- 600 ml 33% smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Filet z morského ďasa a soufflé
Žĺtky a bielky oddelíme. Urobíme si bešamel z masla a múky, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania povaríme. Do horúcej zmesi zašľaháme žĺtky a zmes necháme trochu vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Polovicu snehu pridáme do zmesi a poriadne premiešame. Potom pridáme druhú časť snehu a jemne ho zapracujeme, aby nám zmes zostala nadýchaná. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 6 minút v maslom vymastených formičkách. Medzitým si urobíme omáčku zo smotany a roztopenej polovice syru a dochutíme korením. Omáčku nalejeme do taniera, položíme na ňu upečené soufflé a posypeme zvyškom syru. Necháme zapiecť. Morského ďasa osolíme, okoreníme a opečieme na panvičke približne 2-3 minúty z každej strany. Filety podávame so zapečeným soufflé.
Šéfkuchár: Marcel Forgáč a Junior | Recept z epizódy: 29. 12. 2013
Ingrediencie
- 400g čerstvého filetu z morského ďasa,
- 45 g masla,
- 45 g múky,
- 500 ml studeného mlieka,
- 5 vajec,
- 200g syru Chedar,
- 200g syru Gruyere,
- 600 ml 33% smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame