Filet z morského ďasa a soufflé - Tajomstvo mojej kuchyne

Filet z morského ďasa a soufflé

Maspoma

Žĺtky a bielky oddelíme. Urobíme si bešamel z masla a múky, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania povaríme. Do horúcej zmesi zašľaháme žĺtky a zmes necháme trochu vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Polovicu snehu pridáme do zmesi a poriadne premiešame. Potom pridáme druhú časť snehu a jemne ho zapracujeme, aby nám zmes zostala nadýchaná. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 6 minút v maslom vymastených formičkách. Medzitým si urobíme omáčku zo smotany a roztopenej polovice syru a dochutíme korením. Omáčku nalejeme do taniera, položíme na ňu upečené soufflé a posypeme zvyškom syru. Necháme zapiecť. Morského ďasa osolíme, okoreníme a opečieme na panvičke približne 2-3 minúty z každej strany. Filety podávame so zapečeným soufflé.

Maspoma

Šéfkuchár: Marcel Forgáč a Junior | Recept z epizódy: 29. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu