Ingrediencie
- 4 kúsky lososa,
- 240 g cestovín Tagliatelle,
- 150 g zeleru a paštrnáku,
- 100 ml olivového oleja,
- 80 g čerstvej červenej papriky,
- 80 g čerstvej žltej papriky,
- morská soľ,
- bazalka,
- bylinky,
- biele korenie,
- sezamové semienka,
- 4-6 strúčikov cesnaku,
- 1 limetka,
- 50 ml smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Filet z lososa s tagliatelle, medvedím cesnakom a zelerovo-paštrnákovým pyré
Plátok lososa narežeme šikmým rezom cez kožu, okoreníme bielym korením, osolíme a polejeme limetkovou šťavou. Medzitým dáme do vriacej vody cestoviny a varíme približne 5 minút. Na panvičke na olivovom oleji orestujeme nakrájanú papriku, pridáme cesnak, uvarené cestoviny a bazalku. Taktiež si dáme variť paštrnák a zeler pokrájaný na menšie kúsky, po uvarení rozmixujeme, pridáme soľ, biele korenie, smotanu a spolu vymiešame. Na olivovom oleji orestujeme medvedí cesnak, do ktorého pridáme sezamové semienka a servírujeme.
Šéfkuchár: Martina Kubicová | Recept z epizódy: 22. 02. 2015
Ingrediencie
- 4 kúsky lososa,
- 240 g cestovín Tagliatelle,
- 150 g zeleru a paštrnáku,
- 100 ml olivového oleja,
- 80 g čerstvej červenej papriky,
- 80 g čerstvej žltej papriky,
- morská soľ,
- bazalka,
- bylinky,
- biele korenie,
- sezamové semienka,
- 4-6 strúčikov cesnaku,
- 1 limetka,
- 50 ml smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame