Ingrediencie
- 1 malý karfiol
- 2 väčšie mrkvy
- 4-5 kyslých uhoriek (s nálevom)
- 1 veľká cibuľa
- 400 g bieleho gréckeho jogurtu
- 2 PL horčice
- 2 PL medu
- 1 PL octu
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL panenského olivového oleja
- biely chlieb
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Falošná treska z karfiolu
Karfiol a mrkvu povaríme s troškou octu a soli. Nie do mäkka, iba do chrumkava (max 10 minút). Po uvarení prelejeme studenou vodou, vyberieme a nastrúhame do misy. Pridáme nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájané kyslé uhorky aj s trochou nálevu, soľ, čierne korenie, olivový olej a všetko dobre premiešame. Jogurt vymiešame so soľou, horčicou a medom. Ochutnáme, hotový dresing má pripomínať chuť majonézy, preto záleží na množstve a druhu použitých surovín. Všetko spolu znova premiešame a hotové podávame najlepšie s opečeným bielym chlebíkom.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 22. 02. 2021
Ingrediencie
- 1 malý karfiol
- 2 väčšie mrkvy
- 4-5 kyslých uhoriek (s nálevom)
- 1 veľká cibuľa
- 400 g bieleho gréckeho jogurtu
- 2 PL horčice
- 2 PL medu
- 1 PL octu
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL panenského olivového oleja
- biely chlieb
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame