Bouillabaisse - Tajomstvo mojej kuchyne

Bouillabaisse

Maspoma

Dáme variť ryby spolu s ošúpanými paradajkami, nakrájaným pórom, cibuľou a feniklovými lístkami. Osolíme, okoreníme, varíme asi 30 minút a potom scedíme.
Na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú mrkvu, fenikel, pór a zeler a restujeme ďalej. Do precedeného vývaru pridáme cca 100 ml bieleho vína, šafran, zalejeme ním orestovanú zeleninu, pridáme trošku vody a necháme variť. Zatiaľ očistíme a naporcujeme ostatné ryby. V panvici si pripravíme marinádu z olivového oleja a bieleho vína, do ktorej uložíme naporcované ryby a celé krevety. Všetko zľahka polejeme vodou, okoreníme a necháme marinovať.
Marinované ryby aj s nádobou položíme na gril, prelejeme 4 naberačkami polievky, ochutíme oreganom, prikryjeme alobalom a necháme 6-10 minút dusiť.
Uvarené zemiaky roztlačíme. V mažiari vytrieme pokrájaný cesnak so soľou, pridáme k zemiakom a za stáleho prilievania olivového oleja šľaháme ručným šľahačom, aby vznikla roztierateľná šťavnatá kaša.

Ryby tesne pred dokončením ešte raz prelejeme 2 naberačkami polievky a dusíme cca 5 minút. Potom šťavu z rýb zlejeme do polievky a pridáme anízový likér Hierbas.
Na tanier uložíme po kúsku z každého druhu ryby, zalejeme polievkou a podávame s nakrájanými paradajkami a s opečenými kúskami bagety, potretými rouille.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu