Ingrediencie
- 1 kg lacnejších rýb,
- 3-4 ošúpané paradajky,
- ½ póru,
- 1 veľká cibuľa,
- hrsť mladých feniklových lístkov,
- 1 hlavička feniklu,
- 4 nožičky stopkatého zeleru,
- 1 väčšia mrkva,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- olivový olej,
- 200 ml bieleho vína,
- šafran,
- 400 g lososa,
- 400 g morskej šťuky,
- 400 g mečúňa,
- tigrie krevety podľa počtu osôb,
- 50 ml anízového likéru Hierbas,
- 2 veľké bagety,
- na rouille: 2 zemiaky,
- 150 ml olivového oleja,
- 6 strúčikov cesnaku,
- 1 KL soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bouillabaisse
Dáme variť ryby spolu s ošúpanými paradajkami, nakrájaným pórom, cibuľou a feniklovými lístkami. Osolíme, okoreníme, varíme asi 30 minút a potom scedíme.
Na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú mrkvu, fenikel, pór a zeler a restujeme ďalej. Do precedeného vývaru pridáme cca 100 ml bieleho vína, šafran, zalejeme ním orestovanú zeleninu, pridáme trošku vody a necháme variť. Zatiaľ očistíme a naporcujeme ostatné ryby. V panvici si pripravíme marinádu z olivového oleja a bieleho vína, do ktorej uložíme naporcované ryby a celé krevety. Všetko zľahka polejeme vodou, okoreníme a necháme marinovať.
Marinované ryby aj s nádobou položíme na gril, prelejeme 4 naberačkami polievky, ochutíme oreganom, prikryjeme alobalom a necháme 6-10 minút dusiť.
Uvarené zemiaky roztlačíme. V mažiari vytrieme pokrájaný cesnak so soľou, pridáme k zemiakom a za stáleho prilievania olivového oleja šľaháme ručným šľahačom, aby vznikla roztierateľná šťavnatá kaša.
Ryby tesne pred dokončením ešte raz prelejeme 2 naberačkami polievky a dusíme cca 5 minút. Potom šťavu z rýb zlejeme do polievky a pridáme anízový likér Hierbas.
Na tanier uložíme po kúsku z každého druhu ryby, zalejeme polievkou a podávame s nakrájanými paradajkami a s opečenými kúskami bagety, potretými rouille.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 09. 2013
Ingrediencie
- 1 kg lacnejších rýb,
- 3-4 ošúpané paradajky,
- ½ póru,
- 1 veľká cibuľa,
- hrsť mladých feniklových lístkov,
- 1 hlavička feniklu,
- 4 nožičky stopkatého zeleru,
- 1 väčšia mrkva,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- olivový olej,
- 200 ml bieleho vína,
- šafran,
- 400 g lososa,
- 400 g morskej šťuky,
- 400 g mečúňa,
- tigrie krevety podľa počtu osôb,
- 50 ml anízového likéru Hierbas,
- 2 veľké bagety,
- na rouille: 2 zemiaky,
- 150 ml olivového oleja,
- 6 strúčikov cesnaku,
- 1 KL soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame