Zeleninová Gogálovica - Tajomstvo mojej kuchyne

Zeleninová Gogálovica

Maspoma

Všetku zeleninu pokrájame nadrobno, v hrnci prehrejeme maslo s olivovým olejom, trochou soli a lyžicou hnedého cukru, pridáme bobkový list a zasypeme pripravenou zeleninou. Osolíme a ochutíme rascou, čiernym korením a feferónkou. Miešame asi 10 minút, potom zalejeme horúcim vývarom a varíme maximálne 15 min. Hotovú polievku doplníme smotanou, čiastočne rozmixujeme ponorným mixérom /len aby sa zahustila vlastnou zeleninou, ale aby v nej zostali kúsky zeleniny/ a prisypeme do nej hrsť ovsených vločiek. Prikryjeme a necháme aspoň 5-10 minút odstáť.

Maspoma

Šéfkuchár: Ivo Gogáľ | Recept z epizódy: 24. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu