Ingrediencie
- 1 stredná cibuľa,
- 1 menší pór,
- 1 stredná cuketa,
- 3 stredné alebo 2 veľké mrkvy,
- 1 menšia cvikla /nastrúhaná nahrubo/,
- 1 malý zeler,
- 1 stredne veľký paštrnák,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 50 ml smotany na varenie,
- 1 l vývaru,
- kúsok masla,
- 2 KL olivového oleja,
- 1 PL hnedého cukru,
- soľ,
- čierne korene,
- 2 bobkové listy,
- 1 KL rasce,
- kúsok feferónky,
- hrsť ovsených vločiek,
- hoblinky parmezánu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zeleninová Gogálovica
Všetku zeleninu pokrájame nadrobno, v hrnci prehrejeme maslo s olivovým olejom, trochou soli a lyžicou hnedého cukru, pridáme bobkový list a zasypeme pripravenou zeleninou. Osolíme a ochutíme rascou, čiernym korením a feferónkou. Miešame asi 10 minút, potom zalejeme horúcim vývarom a varíme maximálne 15 min. Hotovú polievku doplníme smotanou, čiastočne rozmixujeme ponorným mixérom /len aby sa zahustila vlastnou zeleninou, ale aby v nej zostali kúsky zeleniny/ a prisypeme do nej hrsť ovsených vločiek. Prikryjeme a necháme aspoň 5-10 minút odstáť.
Šéfkuchár: Ivo Gogáľ | Recept z epizódy: 24. 02. 2013
Ingrediencie
- 1 stredná cibuľa,
- 1 menší pór,
- 1 stredná cuketa,
- 3 stredné alebo 2 veľké mrkvy,
- 1 menšia cvikla /nastrúhaná nahrubo/,
- 1 malý zeler,
- 1 stredne veľký paštrnák,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 50 ml smotany na varenie,
- 1 l vývaru,
- kúsok masla,
- 2 KL olivového oleja,
- 1 PL hnedého cukru,
- soľ,
- čierne korene,
- 2 bobkové listy,
- 1 KL rasce,
- kúsok feferónky,
- hrsť ovsených vločiek,
- hoblinky parmezánu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame