Ingrediencie
- 1 celé kurča,
- kuracie chrbty alebo trupy,
- 2 väčšie cibule,
- 200 g zázvoru,
- 1- 1,5 PL soli,
- 1-1,5 PL trstinového cukru,
- 2-3 PL rybacej omáčky,
- 6-8 ks badiánu,
- 2 ks celej škorice,
- 6-8 ks klinčekov,
- 1-2 tobolky kardamonu (príp.1 PL kardamonových semiačok),
- 1 PL feniklu,
- 1 PL guličiek koriandra,
- ½ balenia ryžových rezancov Pho Kho,
- jarná cibuľka,
- ½ červenej cibule,
- asi 2 cm zázvoru,
- 1 ks kuracie prsia,
- za hrsť klíčkov mungo,
- ½ citrónu alebo limetky,
- čerstvé čili(podľa chuti),
- čerstvý koriander, mexický koriander, perilla, thajská bazalka,
- soľ, čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vietnamská kuracia polievka Pho Ga
Z kurčaťa odrežeme prsia a odložíme. Kurča a kosti vložíme do veľkého hrnca (min. 7 litrov), zalejeme studenou vodou a na miernom plameni privedieme do varu. Zázvor prekrojíme pozdĺžne, cibule prekrojíme na polovice a na alobale dáme zapiecť do rúry pod gril na vysoký ohrev, aby sa trochu pripiekli (môžeme ich len opiecť nad horákom). Potom ich pridáme do hrnca a na miernom plameni necháme odkryté pomaly bublať, aby sa vývar nezamútil. Nemiešame! Po celý čas zbierame penu z hladiny.
Na suchej panvici opražíme koreniny: badián, škoricu, kardamon, fenikel, koriander a klinčeky, aby tiež dostali zaúdenú chuť a vôňu. Koreniny zabalíme do plátna alebo vrecúška a pridáme do vývaru. Pridáme soľ, cukor a rybaciu omáčku a dochutíme podľa množstva vývaru. Varíme aspoň 2 hodiny, čím dlhšie – tým lepšie. Vývar na záver scedíme, kurča oberieme, mäso môžeme druhotne spracovať (napr. na čínu) alebo podávať v polievke. Precedený vývar odložíme do chladu, keď vychladne, pozbierame z neho nazbieraný tuk.
Servírovanie:
Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky, osolíme a okoreníme. Vložíme do trošky vriaceho vývaru a za stáleho miešania necháme znova zovrieť. Vyberieme a preložíme do vyhriatej misky. Medzitým namočené rezance vložíme do vriacej osolenej vody a necháme asi tri minúty povariť, scedíme a prepláchneme vodou, aby sa nelepili. Nakrájanú cibuľku, červenú cibuľu, zázvor a klíčky vložíme do misky. Pridáme rezance a zalejeme vriacim vývarom (asi ½ litra). Pridáme štipku korenia a môžeme servírovať. Do hotovej polievky natrháme čerstvé bylinky, najmä koriander. Pred konzumáciou vyžmýkame do polievky asi štvrtinu citróna alebo limetky. Podľa chuti pridáme nakrájané čerstvé čili.
Šéfkuchár: Ondřej Daniš | Recept z epizódy: 19. 02. 2015
Ingrediencie
- 1 celé kurča,
- kuracie chrbty alebo trupy,
- 2 väčšie cibule,
- 200 g zázvoru,
- 1- 1,5 PL soli,
- 1-1,5 PL trstinového cukru,
- 2-3 PL rybacej omáčky,
- 6-8 ks badiánu,
- 2 ks celej škorice,
- 6-8 ks klinčekov,
- 1-2 tobolky kardamonu (príp.1 PL kardamonových semiačok),
- 1 PL feniklu,
- 1 PL guličiek koriandra,
- ½ balenia ryžových rezancov Pho Kho,
- jarná cibuľka,
- ½ červenej cibule,
- asi 2 cm zázvoru,
- 1 ks kuracie prsia,
- za hrsť klíčkov mungo,
- ½ citrónu alebo limetky,
- čerstvé čili(podľa chuti),
- čerstvý koriander, mexický koriander, perilla, thajská bazalka,
- soľ, čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame