Ingrediencie
- na kari pastu:
- 50 g zázvoru
- 50 g galangalu
- 10 g kurkumy
- čili (podľa chuti)
- citrónová tráva
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť koriandru
- hrsť thajskej bazalky
- na zelené kari s ryžou:
- jasmínová ryža
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g kreviet
- zelená kari pasta
- zázvor
- cesnak
- čilli
- citrónová tráva
- drvené arašídy
- 3 lístky thajskej limetky
- 500 ml kokosového mlieka
- palmový cukor
- zelené fazuľky (lusky)
- stonková brokolica
- baby cuketa
- baklažán
- huby shitake
- červená a žltá paprika
- 1 PL rybacej omáčky
- limetková šťava
- čerstvý koriander
- sezamový olej
- soľ
- +
- na dozdobenie:
- jarná cibuľkas
- sójové výhonky
- smažená cibuľka
- drvené pražené arašidy
- čierny sezam
- čerstvý koriander
- čili
- sezamový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Thajské zelené kari s jasmínovou ryžou
Na kari pastu spolu vymixujeme všetky suroviny do hladkej zmesi.
Jasmínovú ryžu pripravíme v ryžovare.
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, osolíme a opečieme na oleji na rozpálenej panvici. Vyberieme a rovnako orestujeme aj krevety a zeleninu ( orestujeme nakrájané huby, lusky, brokolicu, papriku, cuketu aj baklažán).
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
V rovnakej panvici, na malom množstve oleja opečieme na drobno nakrájaný cesnak, čili, zázvor, citrónovú trávu, podrvené arašidy a kari pastu. Pridáme kokosové mlieko, thajskú limetku, palmový cukor a povaríme do mierneho zhustnutia. Do zmesi pridáme mäso a zeleninu, koriander, limetkovú šťavu a dochutíme rybacou omáčkou. Všetko necháme ešte chvíľu prehriať a podávame s jasmínovou ryžou.
Pri servírovaní posypeme všetko nakrájanou jarnou cibuľkou, sójovými výhonkami, smaženou cibuľkou, drvenými arašidami, čiernym sezamom, nasekaným koriandrom, čili a prelejeme sezamovým olejom.
Šéfkuchár: Vojtech Artz | Recept z epizódy: 04. 11. 2018
Ingrediencie
- na kari pastu:
- 50 g zázvoru
- 50 g galangalu
- 10 g kurkumy
- čili (podľa chuti)
- citrónová tráva
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť koriandru
- hrsť thajskej bazalky
- na zelené kari s ryžou:
- jasmínová ryža
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g kreviet
- zelená kari pasta
- zázvor
- cesnak
- čilli
- citrónová tráva
- drvené arašídy
- 3 lístky thajskej limetky
- 500 ml kokosového mlieka
- palmový cukor
- zelené fazuľky (lusky)
- stonková brokolica
- baby cuketa
- baklažán
- huby shitake
- červená a žltá paprika
- 1 PL rybacej omáčky
- limetková šťava
- čerstvý koriander
- sezamový olej
- soľ
- +
- na dozdobenie:
- jarná cibuľkas
- sójové výhonky
- smažená cibuľka
- drvené pražené arašidy
- čierny sezam
- čerstvý koriander
- čili
- sezamový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame