Thajské zelené kari s jasmínovou ryžou - Tajomstvo mojej kuchyne

Thajské zelené kari s jasmínovou ryžou

Maspoma

Na kari pastu spolu vymixujeme všetky suroviny do hladkej zmesi.

Jasmínovú ryžu pripravíme v ryžovare.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, osolíme a opečieme na oleji na rozpálenej panvici. Vyberieme a rovnako orestujeme aj krevety a zeleninu ( orestujeme nakrájané huby, lusky, brokolicu, papriku, cuketu aj baklažán).

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

V rovnakej panvici, na malom množstve oleja  opečieme na drobno nakrájaný cesnak, čili, zázvor, citrónovú trávu, podrvené arašidy a kari pastu. Pridáme kokosové mlieko, thajskú limetku, palmový cukor a povaríme do mierneho zhustnutia. Do zmesi pridáme mäso a zeleninu, koriander, limetkovú šťavu a dochutíme rybacou omáčkou. Všetko necháme ešte chvíľu prehriať a podávame s jasmínovou ryžou.

Pri servírovaní posypeme všetko nakrájanou jarnou cibuľkou, sójovými výhonkami, smaženou cibuľkou, drvenými arašidami, čiernym sezamom, nasekaným koriandrom, čili a prelejeme sezamovým olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Vojtech Artz | Recept z epizódy: 04. 11. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu