Ingrediencie
- 1 maslová tekvica,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 250 ml smotany na varenie,
- 200 ml tučného mlieka,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 citrón,
- Tekvicové semienka podľa chuti,
- rozmarín,
- 3 PL slnečnicového oleja,
- tekvicový olej na dochutenie,
- 1 PL práškového cukru,
- kryš. cukor,
- mleté čierne korenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicová polievka Va Bene
Tekvicu očistíme, nakrájame na štvrtiny, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč, pokvapkáme slnečnicovým olejom a pečieme 20-25 minút piecť pri 180 stupňoch. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame, podusíme na oleji a pridáme upečenú a ošúpanú tekvicu. Zriedime vývarom, prilejeme smotanu na varenie, dochutíme cukrom a citrónom, necháme prevrieť a na záver zmixujeme. Tekvicové semienka opražíme na suchej panvici a pridáme k nim práškový cukor. Mlieko zohrejeme a vyšľaháme do peny. Polievku nalejeme do tanierov, ozdobíme penou z mlieka, pridáme opečené tekvicové semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.
Šéfkuchár: Matej Chren | Recept z epizódy: 15. 09. 2013
Ingrediencie
- 1 maslová tekvica,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 250 ml smotany na varenie,
- 200 ml tučného mlieka,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 citrón,
- Tekvicové semienka podľa chuti,
- rozmarín,
- 3 PL slnečnicového oleja,
- tekvicový olej na dochutenie,
- 1 PL práškového cukru,
- kryš. cukor,
- mleté čierne korenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame