Ingrediencie
- 300 g údeného mäsa,
- 3 hrste šošovice,
- 1 väčšiu cibuľu,
- 4-5 klinčekov,
- 10 strúčikov cesnaku,
- bobkový list,
- 1 mrkvu,
- 2 zemiaky,
- sušené slivky,
- 1 kyslú smotanu,
- 2 PL hladkej múky,
- ½ dcl koňaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovicová nežná polievka podľa Paľka Mikulíka
Údené mäso uvaríme. Mäso vyberieme, do vývaru pridáme cibuľu s napichanými klinčekmi, cesnak, klobásu, šošovicu a zeleninu. Približne 10 minút pred dovarením pridáme slivky. Z múky a smotany si pripravíme zátrepku, ktorou zahustíme polievku. Uvarené mäso a klobásu nakrájame a vsypeme späť do polievky, cibuľu s klinčekmi vyberieme. Tesne pred dokončením dochutíme koňakom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 26. 09. 2010
Ingrediencie
- 300 g údeného mäsa,
- 3 hrste šošovice,
- 1 väčšiu cibuľu,
- 4-5 klinčekov,
- 10 strúčikov cesnaku,
- bobkový list,
- 1 mrkvu,
- 2 zemiaky,
- sušené slivky,
- 1 kyslú smotanu,
- 2 PL hladkej múky,
- ½ dcl koňaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame