Ingrediencie
- 1-2 cibule
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 500 g húb (hnedé šampiňóny, hliva, mrazené hríby)
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1-2 PL hladkej múky
- 8 zemiakov
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 PL sójovej omáčky ShanShi
- 30 g pohánky
- 3-4 listy kelu
- 150 ml smotany
- 1 PL octu
- muškátový orech
- Gabova zmes korenia na placky
- čili
- soľ
- čierne mleté korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sladkokyslá hubová polievka
Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na masle. Pridáme asi 1 PL kryštálového cukru, nakrájané čerstvé huby a trocha neskôr mrazené. Zahustíme múkou, premiešame a chvíľu podusíme. Pridáme pokrájané zemiaky, vývar, trocha sójovej omáčky a povaríme asi 10-15 minút. Ďalej pridáme pohánku, dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou, korením, cukrom, octom a Gabovou plackovou zmesou korenia. Na záver ešte pridáme na pásiky nakrájaný kel a polievku zjemníme smotanou. Už iba krátko povaríme. Pri podávaní môžeme ešte dochutiť trochou čili a čiernym korením.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 02. 2022
Ingrediencie
- 1-2 cibule
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 500 g húb (hnedé šampiňóny, hliva, mrazené hríby)
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1-2 PL hladkej múky
- 8 zemiakov
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 PL sójovej omáčky ShanShi
- 30 g pohánky
- 3-4 listy kelu
- 150 ml smotany
- 1 PL octu
- muškátový orech
- Gabova zmes korenia na placky
- čili
- soľ
- čierne mleté korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame