Ingrediencie
- na polievku:
- 200 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 1 šalotka
- 50 g masla
- 1 ČL sardelovej pasty
- 1 PL hladkej múky
- 1 l hovädzieho vývaru
- citrón
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- Na vyprážanú špargľu:
- cca 6 čerstvých šparglí
- vajce
- hladká múka
- panko alebo klasická strúhanka
- olej
- Na pošírované vajcia:
- voda
- 2 PL octu
- soľ
- vajcia (podľa počtu porcií)
- korenie troch farieb
- bazalka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Polievka z medvedieho cesnaku s vyprážanou špargľou a pošírovaným vajíčkom
Špargľu prerežeme na polovice, vložíme do osolenej vriacej vody a chvíľku povaríme. Schladíme
v ľadovej vode, vyberieme, osušíme, obalíme v trojobale a vypražíme na oleji. Šalotku nakrájame na kolieska a opečieme na masle. Pridáme sardelovú pastu, maslo, posypeme múkou, zalejeme vývarom, premiešame a necháme zovrieť. Zmes nalejeme do mixéra, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, rozmixujeme a môžeme aj prepasírovať. Na záver dochutíme muškátovým orieškom, čiernym korením, maslom a citrónovou šťavou.
Do vriacej vody pridáme ocot a soľ. Vlejeme vajcia a pár minút pošírujeme.
Vajcia, špargľu vložíme do polievky, dochutíme troškou korenia troch farieb a bazalkou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 01. 05. 2022
Ingrediencie
- na polievku:
- 200 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 1 šalotka
- 50 g masla
- 1 ČL sardelovej pasty
- 1 PL hladkej múky
- 1 l hovädzieho vývaru
- citrón
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- Na vyprážanú špargľu:
- cca 6 čerstvých šparglí
- vajce
- hladká múka
- panko alebo klasická strúhanka
- olej
- Na pošírované vajcia:
- voda
- 2 PL octu
- soľ
- vajcia (podľa počtu porcií)
- korenie troch farieb
- bazalka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame