Ingrediencie
- 500 g čierneho koreňa
- 1 cibuľa
- 50 g masla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 3 PL creme fraiche
- 50 g vlašských orechov
- 100 ml smotany
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- pažítka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Polievka z čierneho koreňa
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistený a na väčšie krúžky nakrájaný čierny koreň a podusíme. Zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme trochou smotany. Necháme povariť. Uvarený čierny koreň vyberieme a rozmixujeme. Do mixéra pridáme 3 PL creme fraiche a znova premixujeme. Vrátime späť do hrnca a dochutíme muškátovým orechom, čiernym korením a soľou. Na záver na masle opražíme nasekané vlašské orechy. Hotovú polievku servírujeme spolu s opraženými vlašskými orechmi, dozdobenú nasekanou pažítkou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 31. 03. 2019
Ingrediencie
- 500 g čierneho koreňa
- 1 cibuľa
- 50 g masla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 3 PL creme fraiche
- 50 g vlašských orechov
- 100 ml smotany
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- pažítka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame