Polievka z čierneho koreňa - Tajomstvo mojej kuchyne

Polievka z čierneho koreňa

Maspoma

Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistený a na väčšie krúžky nakrájaný čierny  koreň a podusíme. Zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme trochou smotany. Necháme  povariť. Uvarený čierny koreň vyberieme a rozmixujeme. Do mixéra pridáme 3 PL creme fraiche a znova premixujeme. Vrátime späť do hrnca a dochutíme muškátovým orechom, čiernym korením a soľou. Na záver na masle opražíme nasekané vlašské orechy. Hotovú polievku servírujeme spolu s opraženými vlašskými orechmi, dozdobenú nasekanou pažítkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 31. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu