Ingrediencie
- Orientálna polievka suroviny :
- 2 stredné mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 karfiolu
- 1 väčší zemiak
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1/2 ČL mletého muškátového orieška
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL červenej mletej papriky
- 1 ČL kurkumy
- 2 ČL soli
- korenie
- šťava z pol citróna
- 2 ČL melasového cukru (môže byť med alebo trstinový cukor)
- na dozdobenie: semená z granátového jablka a čerstvá petržlenová vňať
- Avokádový pudingsuroviny :
- 2 zrelé tmavé avokáda
- 1 banán
- 4 ČL chia semienok
- 4 ČL strúhaného kokosu
- semienka z 1 celého granátového jablka
- pohár čerstvej mäty
- šťava z ½ čerstvého citróna
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orientálna polievka s granátovým jablkom a Avokádový puding
Orientálna polievka
Postup : Všetku zeleninu si pokrájame na hrubé kocky (polievka sa bude totiž mixovať). V hlbokom hrnci si na olivovom oleji urestujeme cibuľu , cesnak, pridáme koreniny , ktoré sme si predtým zmiešali a opražíme ich.Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiak a dochutíme citrónovou šťavou. Chvíľu podusíme a prisypeme melasový cukor. Zalejeme pohárom vody a dusíme cca 10 minút. Potom pridáme karfiol a vodu dolejeme tak, aby takmer všetka zelenina v hrnci bola zaliata . Necháme variť ďalších 15-20 minút. Potom hrniec odstavíme a ručným mixérom rozmixujeme obsah na hustú polievku. Pri servírovaní na vrch polievky dáme semienka granátového jablka a čerstvú petržlenovú vňať.
Avokádový puding
Postup: Obe avokáda ošúpeme a zbavíme ich kôstky. Vložíme ich do stojaceho mixéra (na smoothie), pridáme 1 nakrájaný banán, chia semienka, kokos a všetko spolu zmixujeme na hladkú konzistenciu pudingu. Puding nalejeme do 3 sklenených priehľadných pohárov a dáme na 20-30 minút do chladničky. Následne vytlačíme do misky semienka z granátového jablka, pridáme na drobné kúsky posekanú mätu a citrónovú šťavu – všetko spolu dobre premiešame.
Na vrch avokádového pudingu v pohároch dáme približne 3 polievkové lyžice granátovo-mätovej zmesi.
Šéfkuchár: Andrea Peniaková | Recept z epizódy: 15. 01. 2017
Ingrediencie
- Orientálna polievka suroviny :
- 2 stredné mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 karfiolu
- 1 väčší zemiak
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1/2 ČL mletého muškátového orieška
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL červenej mletej papriky
- 1 ČL kurkumy
- 2 ČL soli
- korenie
- šťava z pol citróna
- 2 ČL melasového cukru (môže byť med alebo trstinový cukor)
- na dozdobenie: semená z granátového jablka a čerstvá petržlenová vňať
- Avokádový pudingsuroviny :
- 2 zrelé tmavé avokáda
- 1 banán
- 4 ČL chia semienok
- 4 ČL strúhaného kokosu
- semienka z 1 celého granátového jablka
- pohár čerstvej mäty
- šťava z ½ čerstvého citróna
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame