Ingrediencie
- na polievku:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- masť
- 60 g kyslej smotany
- 100 g sladkej smotany
- soľ
- čierne korenie
- do cesta na taštičky:
- 150 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1-2 PL vlažnej vody
- štipka soli
- do plnky na taštičky:
- 200 g bryndze
- 60 g kyslej smotany
- 100 g sladkej smotany
- čerstvý kôpor
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Medzevská polievka a bryndzové taštičky
Zmiešame bryndzu, trocha sladkej aj kyslej smotany, nasekaný kôpor, štipku soli a vymiešame plnku. Do druhej misy dáme suroviny na cesto a premiešame. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, potrieme bryndzovou plnkou a zvinieme. Narežeme taštičky – pirôžky, ktoré na okrajoch zatvoríme, vložíme do vriacej slanej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Cibuľu nakrájame na kolieska, zemiaky na kocky a spolu opečieme na masti. Zalejeme vodou z taštičiek a 10-15 minút povaríme. Prilejeme kyslú aj sladkú smotanu , zvyšok bryndzovej plnky a rozmixujeme.
Polievku ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame spolu s pirôžkami, najlepšie chutí vlažná.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 08. 05. 2022
Ingrediencie
- na polievku:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- masť
- 60 g kyslej smotany
- 100 g sladkej smotany
- soľ
- čierne korenie
- do cesta na taštičky:
- 150 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1-2 PL vlažnej vody
- štipka soli
- do plnky na taštičky:
- 200 g bryndze
- 60 g kyslej smotany
- 100 g sladkej smotany
- čerstvý kôpor
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame