Ingrediencie
- Losos v alobale s miso pastou:
- losos s kožou,
- 1 KL awase miso pasta,
- 1 hríb čerstvý (šampión alebo shitake),
- 1 list čínskej alebo skorej kapusty,
- 1 cm póru,
- pásik mrkvy,
- 1 KL masla,
- soľ, korenie,
- ryža
- Tofu miso polievka:
- 0,5 l vody,
- 1 PL miso pasty,
- 1 KL dashi,
- kúsok tvrdého tofu,
- 1 ks sušené shitake,
- morské riasy wakame,
- ½ malej cibule,
- ½ uhorky, mrkvy,
- chili (podľa chuti),
- jarná cibuľka alebo pažítka
- Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou:
- 3-4 uvarené zemiaky v šupke,
- japonská majonéza, ale môže byť aj naša majolka hustá,
- 1 varené vajíčko,
- 1 čerstvá uhorka,
- 1 jabĺčko,
- 1 konzerva kukurice,
- príp. cibuľa,
- sushi ocot na dochutenie,
- soľ, korenie,
- + kvalitná bravčová šunka alebo krabie mäsko alebo surimi tyčinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Losos v alobale s miso pastou, Tofu miso polievka a Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou
Losos v alobale s miso pastou:
Lososa si umyjeme, položíme na alobal, poukladáme naň zeleninu, ochutíme soľou a korením a na vrch dáme miso pastu a maslo. Všetko opatrne zavinieme do alobalu, aby nám vznikol miešok.
Položíme na vyhriatu panvicu, prikryjeme a pomaly necháme variť. Podávame s miskou čerstvej ryže.
Tofu miso polievka:
Všetko dáme spolu variť. Počas varenia raz-dva krát odstránime zakalenú penu a keď
bude zelenina takmer polomäkká, prepasírujeme miso pastu. Podávame s čerstvou vňatkou, alebo chilli.
Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou:
Jablko a čerstvú uhorku nakrájame na tenké plátky aj so šupkou. Cibuľu môžeme troška predvariť, aby nebola silná. Všetko zmiešame, na dochutenie pridáme troška sushi octu.
Podľa gusta si môžeme pridať šunku, surimi alebo krabie mäsko.
Šéfkuchár: Denisa Ogino | Recept z epizódy: 15. 06. 2014
Ingrediencie
- Losos v alobale s miso pastou:
- losos s kožou,
- 1 KL awase miso pasta,
- 1 hríb čerstvý (šampión alebo shitake),
- 1 list čínskej alebo skorej kapusty,
- 1 cm póru,
- pásik mrkvy,
- 1 KL masla,
- soľ, korenie,
- ryža
- Tofu miso polievka:
- 0,5 l vody,
- 1 PL miso pasty,
- 1 KL dashi,
- kúsok tvrdého tofu,
- 1 ks sušené shitake,
- morské riasy wakame,
- ½ malej cibule,
- ½ uhorky, mrkvy,
- chili (podľa chuti),
- jarná cibuľka alebo pažítka
- Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou:
- 3-4 uvarené zemiaky v šupke,
- japonská majonéza, ale môže byť aj naša majolka hustá,
- 1 varené vajíčko,
- 1 čerstvá uhorka,
- 1 jabĺčko,
- 1 konzerva kukurice,
- príp. cibuľa,
- sushi ocot na dochutenie,
- soľ, korenie,
- + kvalitná bravčová šunka alebo krabie mäsko alebo surimi tyčinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame