Losos v alobale s miso pastou, Tofu miso polievka a Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Losos v alobale s miso pastou, Tofu miso polievka a Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou

Maspoma

Losos v alobale s miso pastou:

Lososa si umyjeme, položíme na alobal, poukladáme naň zeleninu, ochutíme soľou a korením a na vrch dáme miso pastu a maslo. Všetko opatrne zavinieme do alobalu, aby nám vznikol miešok.
Položíme na vyhriatu panvicu, prikryjeme a pomaly necháme variť. Podávame s miskou čerstvej ryže.

Tofu miso polievka:

Všetko dáme spolu variť. Počas varenia raz-dva krát odstránime zakalenú penu a keď
bude zelenina takmer polomäkká, prepasírujeme miso pastu. Podávame s čerstvou vňatkou, alebo chilli.

Japonský zemiakový šalát so surimi tyčinkami, krabím mäskom alebo so šunkou:

Jablko a čerstvú uhorku nakrájame na tenké plátky aj so šupkou. Cibuľu môžeme troška predvariť, aby nebola silná. Všetko zmiešame, na dochutenie pridáme troška sushi octu.
Podľa gusta si môžeme pridať šunku, surimi alebo krabie mäsko.

Maspoma

Šéfkuchár: Denisa Ogino | Recept z epizódy: 15. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu