Ingrediencie
- 300-400 g kuracieho mäsa (chrbty, stehná, prsia)
- zázvor
- 1 stonka citrónovej trávy
- 100 g hríbov (napr. shitake)
- 1 väčšia cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/2 póru
- sójové klíčky (zavárané)
- 400 ml kokosového mlieka
- 300 ml vývaru alebo vody
- 1 čilli
- 4 ČL limetkovej šťavy
- soľ
- kurkuma
- čierne korenie
- petržlenová a koriandrová vňať
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracia polievka Bun-taj
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a hríby. Pridáme kuracie mäso, orestujeme, podlejeme vodou (alebo vývarom), osolíme, prikryjeme a dusíme. Nakrájané kuracie prsia pridáme neskôr, pretože sú rýchlejšie hotové. Ďalej dochucujeme citrónovou trávou, ktorú vyklepeme a nakrájame na asi 2 cm dlhé kúsky a povaríme. Neskôr ešte dochutíme nastrúhaným zázvorom, kurkumou, čiernym korením a približne 30 minút povaríme. Ďalej pridáme sójové klíčky a kokosové mlieko a necháme prevrieť. Vyberieme citrónovú trávu, kuracie chrbty, pridáme čilli, pór nakrájaný na širšie rezance, limetkovú šťavu, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Jozef Buntaj | Recept z epizódy: 13. 01. 2019
Ingrediencie
- 300-400 g kuracieho mäsa (chrbty, stehná, prsia)
- zázvor
- 1 stonka citrónovej trávy
- 100 g hríbov (napr. shitake)
- 1 väčšia cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/2 póru
- sójové klíčky (zavárané)
- 400 ml kokosového mlieka
- 300 ml vývaru alebo vody
- 1 čilli
- 4 ČL limetkovej šťavy
- soľ
- kurkuma
- čierne korenie
- petržlenová a koriandrová vňať
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame