Krémová polievka z kvaky - Tajomstvo mojej kuchyne

Krémová polievka z kvaky

Maspoma

Na masle s trochou olivového oleja orestujte cibuľu s lístkami tymianu, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a kvaku a chvíľu smažíme. Pridáme nakrájaný zemiak, osolíme  a okoreníme, môžeme podliať trochou suchého bieleho vína, polievka tak získa kyslastý podtón a zalejeme horúcou vodou. Varíme, kým kvaka nezmäkne. Polievku rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a chuť zjemníme maslom, dochutíme citrónovou šťavou, nastrúhaným muškátovým orieškom a ak je to potrebné osolíme a okoreníme.

Pripravíme si mrkvové chipsy – plátky mrkvy pečieme v rúre alebo ich jemne opečieme na olivovom oleji na panvici.  Polievku podávame ozdobenú tymianom, mrkvovými chipsami, prípadne trochou smotany, olivového oleja a čerstvo mletého čierneho korenia.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamil Tomčofčík | Recept z epizódy: 15. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu