Ingrediencie
- 1 väčšia kvaka
- 1 zemiak
- 3 mrkvy
- 1 l horúcej vody
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 stonky zeleru
- 100 g masla
- 200 ml smotany
- muškátový oriešok
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 citrón
- 1 cibuľa
- soľ
- tymian
- olivový olej extra virgin
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krémová polievka z kvaky
Na masle s trochou olivového oleja orestujte cibuľu s lístkami tymianu, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a kvaku a chvíľu smažíme. Pridáme nakrájaný zemiak, osolíme a okoreníme, môžeme podliať trochou suchého bieleho vína, polievka tak získa kyslastý podtón a zalejeme horúcou vodou. Varíme, kým kvaka nezmäkne. Polievku rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a chuť zjemníme maslom, dochutíme citrónovou šťavou, nastrúhaným muškátovým orieškom a ak je to potrebné osolíme a okoreníme.
Pripravíme si mrkvové chipsy – plátky mrkvy pečieme v rúre alebo ich jemne opečieme na olivovom oleji na panvici. Polievku podávame ozdobenú tymianom, mrkvovými chipsami, prípadne trochou smotany, olivového oleja a čerstvo mletého čierneho korenia.
Šéfkuchár: Kamil Tomčofčík | Recept z epizódy: 15. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 väčšia kvaka
- 1 zemiak
- 3 mrkvy
- 1 l horúcej vody
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 stonky zeleru
- 100 g masla
- 200 ml smotany
- muškátový oriešok
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 citrón
- 1 cibuľa
- soľ
- tymian
- olivový olej extra virgin
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame