Ingrediencie
- ½ karfiolu (použijeme len ružičky, ktoré nenafukujú)
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 menšia cuketu
- 125 g čerstvého špenátu
- voda
- troška rasce na dochutenie
- štipka soli
- kurkuma
- 2 PL olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krémová karfiolovo-cuketová polievka
Nakrájanú cibuľu v hrnci orestujeme na troške olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cuketu a na ružičky rozobraný karfiol. Zalejeme vodou (asi 1 cm nad zeleninu) a varíme do zmäknutia. Následne vhodíme umyté špenátové lístky a varíme ešte pár minút. Odstavíme, rozmixujeme a dochutíme soľou, rascou a kurkumou. Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom.
Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 25. 10. 2020
Ingrediencie
- ½ karfiolu (použijeme len ružičky, ktoré nenafukujú)
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 menšia cuketu
- 125 g čerstvého špenátu
- voda
- troška rasce na dochutenie
- štipka soli
- kurkuma
- 2 PL olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame