Ingrediencie
- na polievku (cca na 1 porciu):
- citrónová tráva
- čerstvý zázvor
- vetvička čerstvého koriandru
- čilli
- 3 šampiňóny
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mlieka
- 1 PL curry
- soľ
- na čatní (cca na 1 porciu):
- zväzok petržlenu alebo pažítky
- 100 – 150 g ovčieho syra
- 160 g manga
- 150 g čerstvej zeleniny (cibuľa, avokádo)
- zázvor
- mäta
- 1 PL octu balzamico
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kokosová krémová polievka so šampiňónmi a Avokádovo mangové čatní so syrom v bylinkovom župane
Postup polievka: Citrónovú trávu umyjeme a trošku preklepeme. Zázvor očistíme a nakrájame na jemno. Čilli nakrojíme a vyčistíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame. Koriander umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie. Zeleninový vývar s citrónovou trávou, koriandrom, zázvorom privedieme do varu a necháme zredukovať. Do polievky pridáme kokosové mlieko a čilli. Dokoreníme curry, soľou a na miernej teplote necháme dôjsť až dosiahneme jemnú konzistenciu. Čilli vyberieme a premixujeme do hladkej masy. Nazáver pridáme šampiňóny. Môžeme dozdobiť čerstvým koriandrom.
Postup čatní: Petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme nadrobno. Syr nakrájame na kocky a obalíme v bylinkách. Mango, cibuľu, zázvor, mätu očistíme a nakrájame najemno. Pridáme ocot, trošku vody a privedieme do varu. Stíšime a varíme až do kašovitej konzistencie. Môžeme aj rozmixovať. Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a nakrájame na malé kocky. Vmiešame do masy, ďalej nevaríme. Čatní servírujeme na tanier vedľa syrových kociek bylinkovom župane.
Šéfkuchár: Katarína Grich | Recept z epizódy: 22. 04. 2017
Ingrediencie
- na polievku (cca na 1 porciu):
- citrónová tráva
- čerstvý zázvor
- vetvička čerstvého koriandru
- čilli
- 3 šampiňóny
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mlieka
- 1 PL curry
- soľ
- na čatní (cca na 1 porciu):
- zväzok petržlenu alebo pažítky
- 100 – 150 g ovčieho syra
- 160 g manga
- 150 g čerstvej zeleniny (cibuľa, avokádo)
- zázvor
- mäta
- 1 PL octu balzamico
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame