Kapustnica starej mamy - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustnica starej mamy

Maspoma

Kapustu nakrájame nadrobno, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Dochutíme Dobrotou, soľou, trochou cukru, čiernym korením, novým korením, bobkovým listom a necháme variť. Hríby namočíme do vody asi na 30 minút, pokrájame a pridáme do kapustnice.

Na halušky zmiešame vajcia so strúhankou, krupicou, čiernym korením, soľou a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Roztopené maslo nakoniec postupne prilievame, tak aby sme získali hmotu požadovanej konzistencie a necháme ju chvíľu odpočívať. Keď je kapusta s hríbikmi uvarená, postupne dvoma lyžičkami tvarujeme halušky, ktoré vkladáme do kapustnice. Na záver kapustnicu dochutíme jednou až dvoma sladkými smotanami. Môžeme pridať ešte trocha octu.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Kapustnicu zajedáme „vtáčikmi“, ktoré pripravíme z kysnutého mazancového cesta. Pripravíme kvások z mlieka, vanilky a droždia. V mise zmiešame preosiatu múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej, maslo. Hotový kvások a všetky suroviny zmiešame. Na záver pridáme hrozienka a vyšľahaný sneh z 1 bielka. Jemne zapracujeme. Necháme kysnúť 30 minút. Tvarujeme bochníky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a dozdobíme klinčekom. Pečieme vo vyhriatej rúre prikryté alobalom, asi 40-45 minút, resp. dozlatista. Po dopečení necháme vychladnúť a pocukrujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľubica Čekovská | Recept z epizódy: 24. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu