Ingrediencie
- 500 g kyslej smotany,
- 400 ml vody,
- 1 údená makrela,
- 1 bal. sušených húb,
- 1 cibuľa,
- 1 PL polohrubej múky,
- olej,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- kyslá smotana na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustnica s makrelou
Z kapusty vytlačíme šťavu, zalejeme ju čistou vodou a dáme variť spolu so sušenými hubami. Vytlačenú šťavu prilievame do polievky počas varenia – podľa chuti. Údenú makrelu zatiaľ otvoríme, odstránime veľké kosti a rozoberieme mäso na kúsky. Do kapusty ho vložíme po približne hodine varenia, pridáme trochu čierneho korenia, soľ a dovárame druhú hodinu. Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji do sklovita, zaprášime trochou múky, zalejeme studenou vodou a rozmiešame, aby v zásmažke neboli hrudky. Potom zásmažku vlejeme do kapustnice a ešte asi 10 minút povaríme. Na tanieri kapustnicu dozdobíme lyžičkou kyslej smotany.
Šéfkuchár: Mária Čírová | Recept z epizódy: 22. 12. 2012
Ingrediencie
- 500 g kyslej smotany,
- 400 ml vody,
- 1 údená makrela,
- 1 bal. sušených húb,
- 1 cibuľa,
- 1 PL polohrubej múky,
- olej,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- kyslá smotana na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame