Ingrediencie
- 2 veľké kaleráby
- 2 šalotky
- 120 g masla
- 1 limetka
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 PL kyslej smotany
- 4 strúčiky cesnaku
- sezam
- čerstvé oregano
- soľ
- čierne korenie
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kalerábový krém s pečeným cesnakom a sezamom
Kaleráb a šalotku očistíme, nakrájame, opečieme na masle a troche oleja (bez farby). Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka. Potom prelejeme do mixéra, rozmixujeme, dochutíme maslom, limetkovou šťavou, cukrom, soľou, korením a smotanou. Cesnak nakrájame a opečieme na oleji. Sezamové semienka opražíme na suchej panvici. Kalerábový krém podávame s opečeným cesnakom, sezamom a dozdobený čerstvým oreganom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 29. 05. 2022
Ingrediencie
- 2 veľké kaleráby
- 2 šalotky
- 120 g masla
- 1 limetka
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 PL kyslej smotany
- 4 strúčiky cesnaku
- sezam
- čerstvé oregano
- soľ
- čierne korenie
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame