Jesenná rybacia polievka - Tajomstvo mojej kuchyne

Jesenná rybacia polievka

Maspoma

V kanvici necháme zovrieť 2 litre vody. Mrkvu, zeler aj cuketu  nahrubo nastrúhame, pór aj fenikel nakrájame nadrobno. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu a orestujeme. Dochutíme rascou, korením štyroch farieb, mletou červenou paprikou, kurkumou, osolíme a necháme asi 8 minút povariť. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, nie však úplne do hladka, len čiastočne, aby nám zostali menšie kúsky. Do polievky pridáme ošúpané a na kúsky nakrájané zemiaky, hokkaido aj so šupkou nakrájané na kocky a drvené krúpky. Dolejeme vodou, dochutíme bylinkami, soľou a varíme ešte 5 minút. Pridáme rybu nakrájanú na kocky a varíme ďalších 5 minút. Po dovarení ešte dochutíme trochou masla, citrónovou šťavou a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 17. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu