Ingrediencie
- 1 mrkva
- ¼ zeleru
- menší fenikel
- ½ cukety
- 1/3 póru
- 5 zemiakov
- ¼ tekvice hokkaido
- 300 g tresky
- hrsť drvených krúpkov
- olivový olej
- rasca celá
- korenie štyroch farieb
- mletá červená paprika
- kurkuma
- soľ
- bylinky (ligurček, petržlenová vňať, zelerová vňať)
- 1 PL masla
- citrón
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenná rybacia polievka
V kanvici necháme zovrieť 2 litre vody. Mrkvu, zeler aj cuketu nahrubo nastrúhame, pór aj fenikel nakrájame nadrobno. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu a orestujeme. Dochutíme rascou, korením štyroch farieb, mletou červenou paprikou, kurkumou, osolíme a necháme asi 8 minút povariť. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, nie však úplne do hladka, len čiastočne, aby nám zostali menšie kúsky. Do polievky pridáme ošúpané a na kúsky nakrájané zemiaky, hokkaido aj so šupkou nakrájané na kocky a drvené krúpky. Dolejeme vodou, dochutíme bylinkami, soľou a varíme ešte 5 minút. Pridáme rybu nakrájanú na kocky a varíme ďalších 5 minút. Po dovarení ešte dochutíme trochou masla, citrónovou šťavou a bylinkami.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 17. 11. 2019
Ingrediencie
- 1 mrkva
- ¼ zeleru
- menší fenikel
- ½ cukety
- 1/3 póru
- 5 zemiakov
- ¼ tekvice hokkaido
- 300 g tresky
- hrsť drvených krúpkov
- olivový olej
- rasca celá
- korenie štyroch farieb
- mletá červená paprika
- kurkuma
- soľ
- bylinky (ligurček, petržlenová vňať, zelerová vňať)
- 1 PL masla
- citrón
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame