Ingrediencie
- 60 g masla
- 2 mrkvy
- 2 menšie cibule
- 1 menšia tekvica hokkaido
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 citrón
- 2 PL javorového sirupu
- sušený zázvor
- čili
- hrsť opražených lieskových orechov
- grécky jogurt
- panenský olivový olej
- bylinky (tymian, bazalka…)
- mleté čierne korenie
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenná mrkvovo – tekvicová polievka
V hrnci zohrejeme maslo, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu a opražíme. Trochu neskôr pridáme nakrájanú tekvicu, cesnak, zalejeme vývarom a podusíme. Prelejeme do mixéra, dochutíme maslom, šťavou z citróna, javorovým sirupom, zázvorom, čili , soľou a rozmixujeme.
Servírujeme dozdobené strúhanými lieskovými orechmi, jogurtom, čili, mletým čiernym korením a bylinkami s pár kvapkami olivového oleja
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 02. 10. 2022
Ingrediencie
- 60 g masla
- 2 mrkvy
- 2 menšie cibule
- 1 menšia tekvica hokkaido
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 citrón
- 2 PL javorového sirupu
- sušený zázvor
- čili
- hrsť opražených lieskových orechov
- grécky jogurt
- panenský olivový olej
- bylinky (tymian, bazalka…)
- mleté čierne korenie
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame