Hubová máčanka - Tajomstvo mojej kuchyne

Hubová máčanka

Maspoma

Do hrnca vylejeme šťavu z kyslej kapusty a vodu – v pomere podľa toho, akú kyslú chceme máčanku mať. Dáme variť. Huby namočíme do vody, klobásu a cesnak narežeme na kúsky. Keď nám voda začne vrieť, vsypeme do nej cesnak a huby aj s vodou, v ktorej sa močili. Všetko okoreníme a osolíme podľa chuti. Roztopíme maslo, pridáme múku, trocha popražíme a vylejeme do máčanky. Krátko povaríme. Na masle opečieme cibuľku a nakrájanú klobásu a dáme do máčanky.

Podávame s chlebom.

Maspoma

Šéfkuchár: Milan Zimný Koval | Recept z epizódy: 09. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu