Ingrediencie
- 1 l šťavy z kyslej kapusty,
- 2 l vody,
- 40 g sušených húb,
- 500 g údenej klobásy,
- 120 g masla,
- 4 strúčiky cesnaku,
- mleté čierne korenie,
- soľ,
- hladká múka na zahustenie,
- mletá červená paprika,
- 1 cibuľa,
- rozmarín,
- chlieb
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hubová máčanka
Do hrnca vylejeme šťavu z kyslej kapusty a vodu – v pomere podľa toho, akú kyslú chceme máčanku mať. Dáme variť. Huby namočíme do vody, klobásu a cesnak narežeme na kúsky. Keď nám voda začne vrieť, vsypeme do nej cesnak a huby aj s vodou, v ktorej sa močili. Všetko okoreníme a osolíme podľa chuti. Roztopíme maslo, pridáme múku, trocha popražíme a vylejeme do máčanky. Krátko povaríme. Na masle opečieme cibuľku a nakrájanú klobásu a dáme do máčanky.
Podávame s chlebom.
Šéfkuchár: Milan Zimný Koval | Recept z epizódy: 09. 12. 2012
Ingrediencie
- 1 l šťavy z kyslej kapusty,
- 2 l vody,
- 40 g sušených húb,
- 500 g údenej klobásy,
- 120 g masla,
- 4 strúčiky cesnaku,
- mleté čierne korenie,
- soľ,
- hladká múka na zahustenie,
- mletá červená paprika,
- 1 cibuľa,
- rozmarín,
- chlieb
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame