Fazuľová polievka - Tajomstvo mojej kuchyne

Fazuľová polievka

Maspoma

Fazuľu a huby namočíme cez noc. Koleno a rebro povaríme asi 10 minút v horúcej vode, potom vložíme do nádoby s fazuľou, pridáme pliecko, doplníme vodu na 3 litre a varíme ďalej asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z polievky a z každého druhu nakrájame na kocky množstvo, ktoré uznáme za vhodné. Asi 5 minút pred dovarením pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Z bravčovej masti a múky spravíme bledú zásmažku, zriedime, vlejeme do polievky, pridáme roztlačený cesnak, červenú papriku, prípadne aj čilli papričku. Polievku dochutíme majoránom a pridáme v slanej vode uvarené široké rezance.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Kocianová | Recept z epizódy: 22. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu