Ingrediencie
- 1 vykostené údené koleno,
- 400 g údeného rebierka,
- 500 g bravčového pliecka,
- 1 väčšia údená klobása,
- 250 g bôbovej fazule,
- 5 strúčikov cesnaku,
- bravčová masť,
- hladká múka,
- červená mletá paprika,
- 1 čilli paprička,
- majoránka,
- 30 g sušených húb,
- široké rezance
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fazuľová polievka
Fazuľu a huby namočíme cez noc. Koleno a rebro povaríme asi 10 minút v horúcej vode, potom vložíme do nádoby s fazuľou, pridáme pliecko, doplníme vodu na 3 litre a varíme ďalej asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z polievky a z každého druhu nakrájame na kocky množstvo, ktoré uznáme za vhodné. Asi 5 minút pred dovarením pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Z bravčovej masti a múky spravíme bledú zásmažku, zriedime, vlejeme do polievky, pridáme roztlačený cesnak, červenú papriku, prípadne aj čilli papričku. Polievku dochutíme majoránom a pridáme v slanej vode uvarené široké rezance.
Šéfkuchár: Jana Kocianová | Recept z epizódy: 22. 12. 2012
Ingrediencie
- 1 vykostené údené koleno,
- 400 g údeného rebierka,
- 500 g bravčového pliecka,
- 1 väčšia údená klobása,
- 250 g bôbovej fazule,
- 5 strúčikov cesnaku,
- bravčová masť,
- hladká múka,
- červená mletá paprika,
- 1 čilli paprička,
- majoránka,
- 30 g sušených húb,
- široké rezance
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame