Cviklová polievka s jogurtom, pohánka so zeleninou a šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Cviklová polievka s jogurtom, pohánka so zeleninou a šalátom

Maspoma

Postup:
polievka: Predvarenú cviklu zalejeme horúcou vodou, pridáme cesnak, nakrájaný zázvor, dochutíme soľou, korením a rozmixujeme. Hotovú polievku ozdobíme jogutom.
pohánka a šalát: Pohánku variť nemusíme, pokiaľ ju necháme dlhšie namočenú (odporúčaný pomer je jeden diel pohánky a štyri diely vody). Prebytočnú vodu scedíme a pohánku necháme odkvapkať.
Na väčšej teflónovej panvici rozohrejeme olej, pridáme soľ, čierne korenie, na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, pór a cesnak. Opražíme a neskôr pridáme na jemné prúžky nakrájanú papriku a na drobno nakrájanú paradajku. Pražíme, až kým nie je zelenina dostatočne mäkká. Nakoniec pridáme cícer a dusíme ešte päť minút. Vo väčšej mise zmiešame pohánku so zeleninovou zmesou, môžeme pridať aj petržlenovú vňať a podávame.
Na šalát zmiešame nakrájanú zeleninu, dochutíme ju olivovým olejom, soľou, korením a petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Antonia Mačingová | Recept z epizódy: 22. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu