Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 300 g zemiakov
- 2 údené klobásky
- 4 vajcia
- 250 ml hustej kyslej smotany
- 50 g údeného tvrdého syra
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- celá rasca
- mletá údená červená paprika
- lístky tymianu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chalupársky nákyp
V šupke uvarené zemiaky po vychladnutí ošúpeme a pokrájame na kolieska. Kyslú kapustu 5 až 7 minút podusíme v panvici na oleji. Odstavíme a necháme vychladnúť. Údenú klobásku nakrájame na kolieska. Celé vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Polovicu vychladnutej kapusty rozložíme do olejom vymastenej zapekacej misy a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi. Dochutíme tymianom, rascou, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou. Uložíme kolieska zemiakov, ktoré posolíme, posypeme rascou a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi. Pridáme kolieska údenej klobásky, na ktoré dáme zvyšnú kapustu a povrch prelejeme zvyšnou vaječnou zmesou. Môžeme ešte dochutiť červenou údenou paprikou, soľou čiernym korením. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom, dáme do rúry vyhriatej na 180°C a zapekáme asi 30 minút. Hotové pokrájame a dozdobíme lístkami tymianu.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 23. 11. 2019
Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 300 g zemiakov
- 2 údené klobásky
- 4 vajcia
- 250 ml hustej kyslej smotany
- 50 g údeného tvrdého syra
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- celá rasca
- mletá údená červená paprika
- lístky tymianu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame