Chalupársky nákyp - Tajomstvo mojej kuchyne

Chalupársky nákyp

Maspoma

V šupke uvarené zemiaky po vychladnutí ošúpeme a pokrájame na kolieska. Kyslú kapustu 5 až 7 minút podusíme v panvici na oleji. Odstavíme a necháme vychladnúť. Údenú klobásku nakrájame na kolieska. Celé vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Polovicu vychladnutej kapusty rozložíme do olejom vymastenej zapekacej misy a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi. Dochutíme tymianom, rascou, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou. Uložíme kolieska zemiakov, ktoré posolíme, posypeme rascou a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi. Pridáme kolieska údenej klobásky, na ktoré dáme zvyšnú kapustu a povrch prelejeme zvyšnou vaječnou zmesou. Môžeme ešte dochutiť červenou údenou paprikou, soľou čiernym korením. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom, dáme do rúry vyhriatej na 180°C a zapekáme asi 30 minút. Hotové pokrájame a dozdobíme lístkami tymianu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 23. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu