Ingrediencie
- 20 ks zelenej špargle,
- 150 g prošuta,
- 150 g anglickej slaninky,
- 3 vydlabané paradajky,
- 2 PL masla,
- na pesto:
- 4 strúčiky cesnaku,
- bazalka,
- 100 ml olivového oleja,
- vnútro paradajok,
- bageta,
- zemiaky,
- 4 PL slnečnicového oleja,
- soľ,
- pažítka,
- parmezán
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekaná špargľa
Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky, osolíme, podlejeme slnečnicovým olejom a vodou a dáme piecť. Špargľu očistíme a vo vriacej vode varíme 5 minút. Paradajky vydlabeme, dužinu dáme do mixéra a spolu s cesnakom, bazalkou, olivovým olejom a soľou rozmixujeme na pesto. Vydlabané paradajky naplníme slaninkou, posypeme parmezánom a dáme piecť k zemiakom. Uvarenú špargľu obalíme v slaninke a prošute a dáme na plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Pred dopečením zjemníme maslom, posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme ešte asi 5 minút. Nakrájané bagety krátko nasucho popečieme v rúre, potom ich potrieme pestom a dopečieme. Zapekanú špargľu podávame so zemiakmi posypanými pažítkou, plnenými paradajkami a bagetami s pestom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 04. 2012
Ingrediencie
- 20 ks zelenej špargle,
- 150 g prošuta,
- 150 g anglickej slaninky,
- 3 vydlabané paradajky,
- 2 PL masla,
- na pesto:
- 4 strúčiky cesnaku,
- bazalka,
- 100 ml olivového oleja,
- vnútro paradajok,
- bageta,
- zemiaky,
- 4 PL slnečnicového oleja,
- soľ,
- pažítka,
- parmezán
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame