Ingrediencie
- 15 ks žabacích stehienok
- 100 ml oleja
- 2 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 300 ml Creme Fraiche
- 150 ml bieleho vína
- soľ
- čili
- bylinky (napr. tymian, oregano, petržlen, kôpor, rozmarín...)
- bageta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Žabacie stehienka so smotanovou omáčkou
Žabacie stehienka osolíme a posypeme čili. Na panvici rozpálime olej, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme žabacie stehienka a opekáme. Ďalej si pokrájame bylinky podľa chuti ( napr. oregano , pažítku, petržlen tymian, kôpor, rozmarín atď…) a posypeme nimi žabacie stehienka, zalejeme smotanou (Creme Frache), pridáme biele víno a krátko povaríme. Stehienka vyberieme, omáčku necháme ešte chvíľu zredukovať a môžeme ju dochutiť soľou, cesnakom alebo bylinkami. Bagetu nakrájame na kolieska a opečieme na grile.
Žabacie stehienka polejeme smotanovou omáčkou a podávame s opečenou bagetou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 09. 2016
Ingrediencie
- 15 ks žabacích stehienok
- 100 ml oleja
- 2 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 300 ml Creme Fraiche
- 150 ml bieleho vína
- soľ
- čili
- bylinky (napr. tymian, oregano, petržlen, kôpor, rozmarín...)
- bageta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame