Ingrediencie
- 500 ml mlieka,
- 1 vanilkový cukor,
- 3 vajcia,
- 100 g cukru,
- 1/3 Zlatého klasu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vtáčie mlieko
Do mlieka zamiešame vanilkový cukor a necháme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a prišľaháme 20 g práškového cukru. Zo snehu vykrajujeme lyžicou halušky, ktoré povaríme vo vriacom mlieku z oboch strán. V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšný cukor a žĺtky, zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý nalejeme do pohárov a na vrch uložíme snehové halušky. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, alebo hrozienkami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 03. 2012
Ingrediencie
- 500 ml mlieka,
- 1 vanilkový cukor,
- 3 vajcia,
- 100 g cukru,
- 1/3 Zlatého klasu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame