Vtáčie mlieko - Tajomstvo mojej kuchyne

Vtáčie mlieko

Maspoma

Do mlieka zamiešame vanilkový cukor a necháme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a prišľaháme 20 g práškového cukru. Zo snehu vykrajujeme lyžicou halušky, ktoré povaríme vo vriacom mlieku z oboch strán. V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšný cukor a žĺtky, zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý nalejeme do pohárov a na vrch uložíme snehové halušky. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, alebo hrozienkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 03. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu