Ingrediencie
- basmati ryža vo varných vreckách
- celá škorica
- 4-5 kafírových listov
- 1 veľká biela cibuľa
- 1/2-1 PL červenej kari pasty
- 1 konzerva vareného cíceru (350 g)
- 2 PL arašidového masla
- 1/2 konzervy kokosového mlieka
- 1 zrelé mango
- 1 žltá paprika
- 1 limetka
- 10 g čerstvého koriandru
- sezamový olej
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vegánske kari s mangom
Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode s kúskom celej škorice a kafírovými listami. Na oleji opražíme nakrájanú 1/2 cibule a spolu s kari pastou restujeme do zmäknutia. Pridáme scedený cícer, osolíme a premiešame. Neskôr vmiešame arašidové maslo, kokosové mlieko a povaríme. Odložíme zo sporáka a pridáme dužinu z manga, ktorú sme nakrájali na kocky (asi 1×1 cm). Premiešame a ešte dochutíme soľou, prípadne limetkovou šťavou.
Papriku a druhú 1/2 cibule nakrájame, oddelené stopky z koriandra nasekáme na jemno a všetko zmiešame s kvapkou limetkovej šťavy.
Ryžu servírujeme preliatu s kari, dozdobenú zeleninou a bohato posypanú lístkami koriandru.
Šéfkuchár: Michal Uličný | Recept z epizódy: 03. 02. 2020
Ingrediencie
- basmati ryža vo varných vreckách
- celá škorica
- 4-5 kafírových listov
- 1 veľká biela cibuľa
- 1/2-1 PL červenej kari pasty
- 1 konzerva vareného cíceru (350 g)
- 2 PL arašidového masla
- 1/2 konzervy kokosového mlieka
- 1 zrelé mango
- 1 žltá paprika
- 1 limetka
- 10 g čerstvého koriandru
- sezamový olej
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame