Vegánske kari s mangom - Tajomstvo mojej kuchyne

Vegánske kari s mangom

Maspoma

Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode  s kúskom celej škorice a kafírovými listami. Na oleji opražíme nakrájanú 1/2 cibule a spolu s  kari pastou  restujeme do zmäknutia. Pridáme scedený cícer, osolíme a premiešame. Neskôr vmiešame arašidové maslo, kokosové mlieko a povaríme. Odložíme zo sporáka a pridáme dužinu z manga, ktorú sme nakrájali na kocky (asi 1×1 cm). Premiešame a ešte dochutíme soľou, prípadne limetkovou šťavou.

Papriku a druhú 1/2 cibule nakrájame, oddelené stopky z koriandra nasekáme na jemno a všetko zmiešame s kvapkou limetkovej šťavy.

Ryžu servírujeme preliatu s kari, dozdobenú zeleninou a bohato posypanú lístkami koriandru.

Maspoma

Šéfkuchár: Michal Uličný | Recept z epizódy: 03. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu