Ingrediencie
- 6-7 vajec
- asi 250 ml rastlinného oleja
- sójová omáčka
- worcestrová omáčka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 100 g tuniaka v oleji
- 1 uvarený zemiak
- 2-3 kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
- kayenské korenie
- chilli
- petržlenová vňať
- červená zaváraná kapia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vajcia plnené tuniakom
Do misky rozbijeme vajce, pridáme citrónovú šťavu, sójovú i worcestrovú omáčku, nasekaný cesnak a rozšľaháme. Potom pomaly prilievame olej a prešľahávame.
Uvarené vajíčka prekrojíme a vyberieme žĺtky. Tie roztlačíme, pridáme tuniak, nakrájaný uvarený zemiak, nasekané kyslé uhorky a bielok. Dochutíme soľou, čiernym korením, chilli a kayenským korením. Na záver pridáme majonézu a všetko zľahka premiešame.
Zmesou plníme polovice bielkov. Vrch polejeme majonézou, ktorú sme trocha zriedili so šťavou zo zaváraných kapií. Dozdobíme nakrájanou kapiou, petržlenovou vňaťou a kúskom uhorky.
Šéfkuchár: Vajcia plnené tuniakom | Recept z epizódy: 13. 04. 2019
Ingrediencie
- 6-7 vajec
- asi 250 ml rastlinného oleja
- sójová omáčka
- worcestrová omáčka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 100 g tuniaka v oleji
- 1 uvarený zemiak
- 2-3 kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
- kayenské korenie
- chilli
- petržlenová vňať
- červená zaváraná kapia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame