Thajské zelené kari - Tajomstvo mojej kuchyne

Thajské zelené kari

Maspoma

Vo woku alebo  väčšej panvici na miernom ohni  opražíme curry pastu na kokosovom oleji, kým sa nerozvinie jej vôňa. Pridáme polovicu kokosového mlieka a privedieme do varu. Olúpané krevety vložíme do panvice a 5-10 minút povaríme. Pridáme sójovú omáčku, cukor, druhú polovicu kokosového mlieka a opäť privedieme do varu. Ďalej pridáme pokrájané baklažány , galangal, nadrobno nakrájané limetkové lístky a opäť pár minút povaríme. Na záver dochutíme  bazalkou, zamiešame, minútku povaríme a stiahneme z ohňa. Podávame s jasmínovou ryžou.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Zvyšky z kreviet môžeme opražiť na kokosovom oleji, zaliať kokosovým mliekom, scediť a tiež pridať do omáčky.

Postup green curry pasta:

Koriander a rascu – každé osobitne opečieme (1 minútu) na suchej panvici. Zvyšok nakrájaných surovín   zmiešame v mažiari s opečenou rascou a koriandrom. Zmes dáme do vzduchotesnej nádoby a takto nám vydrží v chladničke minimálne 2 týždne.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Varmužová | Recept z epizódy: 29. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu