Ingrediencie
- 70 g green curry pasty (môžeme si pripraviť aj sami – recept nižšie)
- 500 ml kokosového mlieka
- 2 PL kokosového oleja
- 200 g thajského baklažánu
- 100 – 150 g mini thajského baklažánu
- 200 g kreviet
- 1 PL kokosového cukru
- 2 PL sójovej omáčky
- 50 g thajskej bazalky
- 4 ks limetkových lístkov
- 2 PL galangalu nakrájaného na kolieska
- jasmínová ryža
- na green curry pastu:
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 ČL mletej rasce
- 8-10 malých zelených čili papričiek bez semienok
- 2 nakrájané citrónové trávy – iba biele časti
- 2,5 cm galangalu
- 1 PL veľmi jemne nakrájaných limetových listov (4-5 listov)
- 4-5 cesnakových strúčikov
- 3-4 šalotky
- 5-6 koriandrových korienkov
- 1 hrsť thajskej bazalky
- 2 ČL krevetovej pasty
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Thajské zelené kari
Vo woku alebo väčšej panvici na miernom ohni opražíme curry pastu na kokosovom oleji, kým sa nerozvinie jej vôňa. Pridáme polovicu kokosového mlieka a privedieme do varu. Olúpané krevety vložíme do panvice a 5-10 minút povaríme. Pridáme sójovú omáčku, cukor, druhú polovicu kokosového mlieka a opäť privedieme do varu. Ďalej pridáme pokrájané baklažány , galangal, nadrobno nakrájané limetkové lístky a opäť pár minút povaríme. Na záver dochutíme bazalkou, zamiešame, minútku povaríme a stiahneme z ohňa. Podávame s jasmínovou ryžou.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Zvyšky z kreviet môžeme opražiť na kokosovom oleji, zaliať kokosovým mliekom, scediť a tiež pridať do omáčky.
Postup green curry pasta:
Koriander a rascu – každé osobitne opečieme (1 minútu) na suchej panvici. Zvyšok nakrájaných surovín zmiešame v mažiari s opečenou rascou a koriandrom. Zmes dáme do vzduchotesnej nádoby a takto nám vydrží v chladničke minimálne 2 týždne.
Šéfkuchár: Katarína Varmužová | Recept z epizódy: 29. 05. 2018
Ingrediencie
- 70 g green curry pasty (môžeme si pripraviť aj sami – recept nižšie)
- 500 ml kokosového mlieka
- 2 PL kokosového oleja
- 200 g thajského baklažánu
- 100 – 150 g mini thajského baklažánu
- 200 g kreviet
- 1 PL kokosového cukru
- 2 PL sójovej omáčky
- 50 g thajskej bazalky
- 4 ks limetkových lístkov
- 2 PL galangalu nakrájaného na kolieska
- jasmínová ryža
- na green curry pastu:
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 ČL mletej rasce
- 8-10 malých zelených čili papričiek bez semienok
- 2 nakrájané citrónové trávy – iba biele časti
- 2,5 cm galangalu
- 1 PL veľmi jemne nakrájaných limetových listov (4-5 listov)
- 4-5 cesnakových strúčikov
- 3-4 šalotky
- 5-6 koriandrových korienkov
- 1 hrsť thajskej bazalky
- 2 ČL krevetovej pasty
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame